Inspiratie voor kunst stijl: Popart

In onze Popart collectie vind je de meest kleurrijke en moderne kunstwerken. Opvallende kunst, die draait om vrijheid en emancipatie, in een stijl die je al van verre herkent. Alledaagse onderwerpen en de consumptiemaatschappij worden verheerlijkt of juist geridiculiseerd. Een goede Popartschilder weet zelfs van een simpel soepblik nog iets bijzonders te maken! Of je nu kiest voor moderne Popart-, digital Popart- of een klassiek Popartschilderij, de werken in onze collectie knallen van de muur af!

Wat is pop art?

Pop art is geboren rond 1950. Het is dus een vrij moderne kunst stijl. Het heeft de cartoons omgetoverd tot kunst en Marilyn Monroe ook als muze gemaakt bij beroemde pop art kunstenaars. De naam is afkomstig van de term 'popular art'. Dit is een verwijzing naar de populaire moderne cultuur en groeiende massa media destijds. Hier werd de consumptiemaatschappij en goedkope afbeeldingen getransformeerd tot hoogwaardige kunst.

Pop art voor ieder interieur

Pop art past in verschillende woonstijlen. De kleurrijke werken kunnen een speelse touch geven aan een modern strak interieur. Maar ook kan het een interieur vol met kleur weer extra versterken. Of kies voor een mooi pop art werk dat precies past bij een landelijke en Scandinavische woonstijl. Ook Shirley van Wonen op 1 koos hiervoor.

Bekijk pop art bij Shirley thuis

Bekende pop art kunstenaars

Onze collectie bestaat uit een mix van hedendaagse pop art, en pop art als ode aan de bekende pop art artiesten zoals Any Warhol. Andy Warhol zijn beroemde pop art werken waren bijvoorbeeld de Campbell soepblikken en de bewerkte afbeeldingen van Marilyn Monroe. Onze hedendaagse beeldmakers hebben hier verschillende indrukwekkende varianten op gemaakt. Ook kan je werken geïnspireerd op Hockney bewonderen. Vaak hebben zijn werken een sobere uitstraling, en opvallend vaak rondom een zwembad.

Een explosie van kleur

Met moderne Popart op behang creëer je een explosie van kleur in huis. Een saaie lege muur wordt met een levensgrote print omgetoverd tot een echte blikvanger. Heb je last van galm in je huis of op kantoor? Kies dan voor het materiaal ArtFrame. Deze zijn in groot formaat verkrijgbaar en je haalt daarmee echt iets unieks in huis. Bijkomend voordeel: Art frame is ook nog eens eenvoudig te verwisselen. Handig als je moeilijk kunt kiezen tussen alle te gekke Pop art werken van onze beeldmakers.