costas_blog

Costas’ hemelse plaatjes

Costas Ganasos, oeh, zijn naam klinkt als dat van een Griekse god. “Ha, Grieks ben ik zeker,” lacht hij. En zijn foto’s zijn hemelse plaatjes.

Hij is geboren en getogen op het Griekse eiland Kos, maar besloot tien jaar geleden zijn leven in Griekenland op te geven omdat hij grenzeloos verliefd werd op zijn Hollandse schone. “Een jaar later trouwden wij en inmiddels hebben wij twee prachtige dochters van 5 en van 3 jaar oud.” zegt Costas.

Wanneer je Nederland bekijkt vanuit oogpunt van een toerist, dan zie je heel andere dingen. Alledaagse dingen waar je normaliter aan voorbij loopt, kunnen voor toeristen adembenemend fraai zijn. Costas is geen toerist, maar hij ziet wel al het moois dat Nederland te bieden heeft, ook al zijn wij haast vergeten hoe fantastisch ons kikkerlandje eigenlijk is. Wat fijn dat hij ons er weer even aan herinnert. A cold winter by the lighthouse

“Ik ben begonnen met fotografie in 2013, vlak na de geboorte van onze eerste dochter. Al die mooie en emotionele momenten wilde ik vastleggen met een goede camera.” begint Costas. Dus hij ging naar de winkel en koos de beste van de beste spiegelreflex. Het fotograferen viel in de smaak, dus breidde hij het thema ‘dochter’ uit naar andere thema’s om te fotograferen. “Daarna heb ik mezelf veel dingen geleerd door het gewoon op te zoeken op internet. Ook YouTube staat vol duidelijke tutorials en veel van deze heb ik gekeken. Zodoende heb ik een eigen stijl ontwikkeld.”

Als Costas op pad gaat dan is hij altijd goed voorbereid. “Alles begint bij het beeld dat ik in mijn hoofd heb. Ik heb bijvoorbeeld een locatie in gedachten. Deze locatie bezoek ik eerst om te kijken waar ik het beste kan staan, waar de zon opkomt en hoe ik de compositie het beste kan vastleggen.” legt Costas uit. En dan zijn we er nog niet, want zodra hij alle plannen gemaakt heeft, wacht hij op de juiste weersomstandigheden. “Klopt. Buienradar helpt me erbij en ik heb nog wat weerapps op mijn telefoon die erg nauwkeurig aangeven wat voor licht ik kan verwachten.” Wanneer het dan zo ver is, dan gaat de wekker vroeg. “Nog voor het licht is zit ik in de auto opweg naar plaats van bestemming.”

“Mijn favoriete beeld is Spring Sunset in Enkhuizen.” We zien pittoreske huisjes aan het water, met een klassieke ophaalbrug. Het grote, dikke gebouw links wordt De Drommedaris genoemd en is een pittig verdedigingsbouwwerk. Love it!

Het werk van Costas blijft niet onopgemerkt! Zo sierden zijn plaatjes de cover van de Digifoto Starter magazine, een fotovakblad.

Stylist Simone over de werken van Costas Ganasos: "Wat een kleurrijke foto’s! Hoog kunstwerk gehalte. Chapeau voor Costas."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Costas Ganasos!

Uit de community