Annette Schmucker Jumbotron beeldmakers

De carriere en artistieke kunstwerken van Annette Schmucker

Passie voor kunst was er al van jongs af aan bij Annette Schmucker, geboren in het Beierse Sulzbach-Rosenberg. In een kort interview geeft de kunstenaar ons inzicht in haar carrière en haar artistieke werk.

Ruimte voor inspiratie

Tot het jaar 2000 werkte de nu freelance kunstenaar als arts. Haar artistieke opleiding verliep voornamelijk autodidactisch, vertelt ze ons. Als autodidact voelt ze zich niet verplicht aan anderen. "Ik hoef geen individuele handschrift na te streven en hoef niet in een bepaalde richting te schilderen," zegt ze. "Ik ben de enige 'rechter' over mijn schilderijen." Hiermee creëert ze een grote vrijheid, die haar veel ruimte biedt voor steeds nieuwe beeldideeën.

Licht, ruimte en uitgestrektheid

In haar creaties beweegt Annette zich in een breed spectrum. "Ik hou van de diversiteit in schilderen en ik werk telkens met zeer verschillende onderwerpen en technieken." Vaak werkt de kunstenaar ook tegelijkertijd aan verschillende technieken en beelden. De weidsheid en vrijheid van haar schilderijen vinden we ook terug in haar creatieve proces. "Een overkoepelende eigenschap van mijn schilderijen is de beeldtaal en expressie: mijn doel is om licht, ruimte en uitgestrektheid weer te geven. Daarbij werk ik zowel met concrete als abstracte motieven en combineer ik ze graag."

Mensen en horizonten

Op dit moment houdt de kunstenaar zich bezig met het thema van de mens in haar werken. Daarbij plaatst ze haar figuren in geabstraheerde ruimtes. De technieken die ze gebruikt zijn gevarieerd: vanwege hun glans speelt olieverf een hoofdrol in de meeste schilderijen. Maar de kunstenaar waardeert ook het combineren van olieverf met acrylverf voor nieuwe experimentele technieken. Bijna alle schilderijen zijn opgebouwd uit veel transparante lagen die over elkaar heen zijn gelegd. Door de lange droogtijd van olieverf duurt het maanden voordat een schilderij voltooid is. Op deze manier werkt Annette altijd aan meerdere schilderijen tegelijkertijd.

Benieuwd naar nog meer van Annette Schmucker? Klik hier om naar de shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks