fotografie van moody food en portret

De creatieve en diverse werken van Moody Food & Flower Shop

De kunstwerken van Monique Verburg zijn uiterst creatief en divers. Op haar foto’s pronken mooie gerechten en bloemen, maar ze maakt ook classy werken waarbij ze gebruik maakt van vrouwelijke modellen. Monique heeft dan ook niet één, maar twee Werk aan de Muur shops: MoodyFood & Flower Shop en StyleStudio M21. Verwonder je over haar werken en ontdek welke shop jouw voorkeur heeft

Over Monique

INSPIRATIE ontstaat uit hele kleine dingen, dingen die ik bijvoorbeeld zie op straat PASSIES naast fotografie, schijf ik boeken en bouw ik websites VRIJE TIJD rijden in mijn MINI Cooper, lopen en mijn katten, ik word wel eens een crazy cat lady genoemd

  1. Taart in low-key
    van Moody Food & Flower Shop

Creativiteit zit in je

Monique begint te vertellen dat ze als kind al heel creatief was. “Ik ben ooit begonnen met tekenen”, licht ze toe. “Creativiteit zit in je, dat kun je niet leren. Ideetjes ontstaan bij mij vaak spontaan, iets waar met name mijn man wel eens helemaal gek van wordt. Als ik op straat iets zie liggen, dan gaan gelijk de radertjes draaien. Het is nooit stil in mijn hoofd. Ik werk dan ook vanuit mijn gedachten, er verschijnt eigenlijk nooit een plan op papier. Wat ik in mijn hoofd heb, probeer ik vorm te geven met materialen en ik ga net zo lang stylen, totdat het beeld klopt. En als mijn man daarna het eindresultaat ziet, dan is hij helemaal verbaasd. Positief verbaasd!

  1. Macarons in low-key
    van Moody Food & Flower Shop

Jezelf verliezen

Monique is inmiddels al meer dan 18 jaar werkzaam als professioneel fotograaf. Ze heeft bij Werk aan de Muur twee verschillende shops: MoodyFood & Flower Shop en StyleStudio M21. “De stijl van de MoodyFood & Flower Shop, de naam zegt het al, is met mooi licht en natuurlijke materialen werken maken”, vertelt Monique. “De foto’s van gerechten en bloemen staan met name prachtig in keukens. Eén van mijn kunstwerken is gekozen voor het programma Weer verliefd op je huis van VT Wonen. Dit beeld hangt boven het werkblad van een prachtig verbouwde keuken. Daarnaast bevat StyleStudio M21 werken die heel vrouwelijk, trendy, classy en een tikje eigenwijs zijn. Eigenlijk een beetje zoals ik zelf ben”, lacht ze. “Mijn foto’s zijn een stukje ik. Ik vind het heerlijk om kunstwerken te maken, die ik zelf ook op zou hangen. Sterker nog, er hangen meerdere werken die ik heb gemaakt in mijn huis. Jezelf helemaal verliezen in het maken van iets unieks, daar word ik blij van.

  1. Autumn Fun
    van Moody Food & Flower Shop

Het perfecte licht

Het stylen en het zoeken naar het perfecte licht, is voor Monique het belangrijkst. “Het beeld moet gelijk goed zijn op camera. De nabewerking is minimaal en in feite het kersje op de taart. Mensen noemen mij wel eens een perfectionist, en om heel eerlijk te zijn, ben ik dat ook wel. Uren kan ik bezig zijn om de juiste setting te maken. Dit is makkelijk voor mijn MoodyFlood & Flower Shop, maar wat lastiger voor mijn StyleStudio M21 werken. Voor deze werken heb ik meestal een model nodig en die zijn uiteraard minder geduldig. Maar met een goede voorbereiding, kom je tot de mooiste resultaten. Eén van mijn docenten op de Fotovakschool heeft ooit gezegd: ‘Je moet maken wat je zelf mooi vindt, niet wat de klant wil. Alleen dan blijft het een passie.’ Dit heb ik altijd onthouden.”

Spice it up!

We vragen Monique naar haar persoonlijke favorieten. “Mijn favoriete beeld uit mijn MoodyFood & Flower Shop is eigenlijk hetzelfde beeld als styliste Eva van VT Wonen heeft uitgezocht voor het programma Weer verliefd op je huis. Het kunstwerk Spice it up! is eenvoudig en het oude vergrijsde hout in combinatie met de kleuren van de specerijen, staat ook prachtig in mijn eigen keuken! Mijn favoriete werk uit mijn shop StyleStudio M21 is Woman with rings. Dit werk doet het goed op staal, maar is ook ingelijst heel gaaf. En… hoe groter, hoe meer bek”, sluit Monique lachend af.

Stylist Gina: “Laat de werken van Monique drukken op HD Metal (staal). HD Metal is een echte eyecatcher in een modern interieur. Dit materiaal staat voor stoer, stevig en strak.”

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Moody Food & Flower Shop

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails