Femmdesign Jumbotron beeldmakers

De dromerige werken van FemmDesign

Femke is een allround creative en vormen, kleuren en texturen kunnen haar enorm fascineren. In haar fotografie houdt ze van zachte, dromerige beelden met veel scherptediepte en natuurlijke tinten. Verder tekent ze graag natuurlijke omgevingen of vormen die daarop zijn geïnspireerd. Benieuwd naar haar (digitale) verfstrepen? Lees dan snel verder!

  1. Small Femke 1 med

Over Femke

VRIJE TIJD uitdagende sporten, zoals snowboarden, kickboxen en golfsurfen PASSIES tekenen, fotografie, netflixen met @gosha_thecat op de bank, veganistisch koken en het meest magische bounty-strand plekje op aarde vinden INSPIRATIE (interieur)trends en reizen INSTA @femm.design

Creatieve uitingen

In haar basisschoolrapporten is terug te lezen dat Femke niets liever deed dan tekenen. “Mijn opa tekende vaak voor mij als kind”, blikt ze terug. “Hij schetste erg veel wat ik als kind fascinerend vond en daardoor ook ging doen. Mijn moeder kon ook goed tekenen en fotografeerde veel. Mijn ouderlijk huis staat bomvol fotoboeken en er hangen veel reisfoto's aan de wand. Fotograferen is als passie ontstaan tijdens mijn studie Fashion Design & Styling aan het AMFI. Ik fotografeer in mijn vrije tijd graag natuur en landschappen, mijn interieur of personen. Wel op een eigen, wat artistieke manier. Het tekenen heb ik onlangs ook weer opgepakt, maar nu digitaal op de iPad.”

Fotograferen in het gouden uurtje

Femke is als Creative Director bij fonQ met allerlei verschillende creatieve uitingen bezig, van het ontwikkelen van een home & living collectie tot de styling van een televisiecommercial. Daarnaast maakt ze dromerige, zachte werken. “In mijn fotografie houd ik van dromerige beelden met veel scherptediepte, romantisch licht en natuurlijke tinten. Fotograferen doe ik het liefst tijdens het 'gouden uurtje' vlak na zonsopgang of voor zonsondergang. Vormen, kleuren en texturen in de natuur kunnen mij enorm fascineren. Ik reis ontzettend graag en geniet van de diversiteit in omgevingen die je tegenkomt. Personen leg ik het liefste vast als 'toeschouwer'. Ik probeer echte momenten en blikken te schieten, die natuurlijk aanvoelen en niet geposeerd. Ook teken ik het liefst natuurlijke omgevingen of vormen die daarop zijn geïnspireerd.”

Een natuurlijke uitstraling

Femke is van nature erg nieuwsgierig. “Wanneer het weer kan, hoop ik snel weer een rondreis te maken op een mooie nieuwe plek waar ik nog niet eerder geweest ben. Wanneer ik fotografeer, voornamelijk tijdens mijn reizen, loop ik gewoon tegen mooie plekken aan. Ik zie de foto vaak voordat ik hem neem en werk vrij los in het moment. Achteraf maak ik het beeld graag nog iets krachtiger door de juiste nabewerking in kleurtoon en licht, zonder dat deze zijn natuurlijke uitstraling verliest. Na de aanschaf van mijn full frame camera ben ik nog dieper in fotografie gedoken en heb ik een aantal prime-lenzen gekocht. Deze geven me de sterke scherptediepte waar ik van houd, maar waarmee ik ook haarscherpe details en close-ups kan maken die de beelden spannend maken.”

Digitale verfstrepen

Naast fotografie tekent Femke graag. “Het tekenen is een nog vrijer proces, je kan het eigenlijk beter schetsen noemen. Ik pak de pen op en begin gewoon met iets te maken wat er in dat moment in mij opkomt. Wanneer ik het eindbeeld zie en er helemaal opgewerkt en warm van wordt, en geen neiging meer heb om er iets aan te passen, dan voelt het gewoon goed. Momenteel is mijn favoriete werk de 'Minimalistische abstracte art print’. Dit werk heeft ook een mooi plekje in mijn slaapkamer gekregen. Het is de eerste iPadtekening die precies zo uitkwam als dat ik hem in mijn hoofd had. Het is abstract, maar voelt ook natuurlijk en gebalanceerd aan door de (digitale) verfstrepen, diepte en kiezelvormen.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van FemmDesign te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails