Foto van fotograaf Lindsey aan het werk

De fine art portretten van Lindsey post

Creatief, kleurrijk, puur en soms wat dromerig, dat is hoe we de stijl van Lindsey Post zouden omschrijven. Door fotografie te combineren met de schilderkunst van de oude meesters maakt zij de meest bijzondere werken voor aan de muur.

Van kunstenaar tot fotograaf

Jaren geleden startte Lindsey haar carrière als kunstenaar. Ze maakte volop muurschilderingen en illustraties, tot de digitale wereld steeds meer zijn aantreden deed. Lindsey liet zich omscholen tot grafisch vormgever en kwam via het ontwerpen van geboortekaartjes in de fotografie terecht. Hoe meer ze zich verdiepte in fotografie, hoe leuker het werd. Het grafische werk, het illustreren en het schilderen liet Lindsey achter zich en zij ging verder als fotograaf. Inmiddels legt ze al meer dan 10 jaar fotoshoots en reportages vast op de gevoelige plaat én heeft zij een succesvolle shop bij Werk aan de Muur.

Tijd voor een eigen project

Toen tijdens de eerste Covid lockdown alles tot stilstand kwam, ontstond er bij Lindsey ruimte voor een eigen project: Fine art fotografie. “Hierin pak ik in mijn fotografie terug naar de oude schilderkunst, met het licht van de oude meesters. Heerlijk om deze twee dingen te combineren”, aldus Lindsey.

Het perfecte beeld

Iedere foto begint - in de basis - met een gedachte. Door deze gedachte weer te geven in een moodboard maakt Lindsey keuzes over kleurgebruik, kleding en accessoires. Als het idee volledig is uitgewerkt, maakt Lindsey de foto. Die wordt vervolgens nog uitgebreid nabewerkt: “In de nabewerking ben ik erg perfectionistisch. Ieder detail moet kloppen. Door kleur en contrast creëer ik daarbij de juiste sfeer”. Pas als alles in het beeld klopt en de details goed op elkaar zijn afgestemd, is de foto voor Lindsey écht af.

De favoriet van Lindsey

De absolute favoriet in haar eigen Werk aan de Muur collectie is het fine art portret van het meisje met het lammetje. Een portret dat je mee terug in de tijd neemt. Lindsey: “Het straalt rust uit en is puur. Het maakt je nieuwsgierig naar het meisje in de foto”. Bijzonder detail is dat de foto voor dit portret zonder lammetje is gemaakt. Het lam voegde Lindsey pas toe tijdens de beeldbewerking. Door de kleuren, het licht en de schaduwen van beide foto’s perfect op elkaar af te stemmen ontstaat een beeld dat klopt.

Stylist Lianne: "Twijfel je op welk materiaal een kunstwerk bij jouw thuis het best tot zijn recht komt? Plan dan een videogesprek in met één van onze stylisten. We laten je in max. 15 minuten al jouw favoriete materialen zien."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Lindsey Post

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails