De natuur in met Martijn van Dellen

De natuur in met Martijn van Dellen

De Groningse Martijn van Dellen is al ruim vijftien jaar een groot liefhebber van fotografie. Waar het begon met een eenvoudige compactcamera, gaat hij tegenwoordig dagelijks op pad met een pittige spiegelreflex.

Over Martijn

Als je zijn foto’s bekijkt zou je niet zeggen dat hij in het dagelijks leven geen professioneel fotograaf is. “Ik werk wel als fotograaf, maar dan freelance. En ik werk als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf welke beveiligingsinstallaties installeert.” zegt Martijn. Als klap op de vuurpijl is Martijn ook nog actief als geluidsman. Denk hierbij aan het opbouwen en afregelen van geluidssystemen voor de grotere festivals.

Het perfecte plaatje

“De mooiste foto’s maak ik tijdens zonsopkomst of -ondergang.” begint Martijn. “Het licht is dan het allermooist. Van te voren check ik het weer, en als dat veelbelovend is voor een interessante lucht dan rijd ik naar een mooie locatie toe. Zoals het wad bijvoorbeeld.” Martijn neemt geen halve maatregelen en kleed zich warm aan en vind goed schoeisel erg belangrijk. “Als ik naar het wad ga, dan neem ik laarzen mee,” voegt hij eraan toe.

Zijn favoriete beeld

Zijn favoriete beeld is dat van de twee Schotse Hooglanders in de Jiltdijksheide. We zien twee lieve grote koeien waarvan de achterste onscherp is. “Het zijn prachtige beesten en je kan van te voren nooit precies zeggen wat ze gaan doen. Ze hebben een eigen wil en gaan precies niet staan op de plek waar ik ze het liefste wil hebben. Voor het maken van deze foto zat ik op de grond, op ongeveer ooghoogte van de koe. Ik zwaaide wat met gras om de aandacht te krijgen van de voorste Hooglander en daarna gaf ik een gil om ook de aandacht te krijgen van de ander. In mijn andere hand had ik een camera en kon ik op tijd deze foto maken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen deze afbeelding om te zetten naar zwart-wit zodat het rust uitstraalt en het beeld goed in balans is.”

Stylist Annet over de werken van Martijn van Dellen: "Schotse Hooglanders passen goed in een industrieel interieur."

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails