Bert Hooijer

De surrealistische werken van Bert Hooijer

Als je de werken van Bert Hooijer bekijkt en beseft dat hij slechts vier jaar de skills van Photoshop beheerst, dan val je haast van je stoel van verbazing. Zijn werken zijn gedetailleerd, mooi en heerlijk surrealistisch.

Introductie Bert

“Om heel eerlijk te zijn ben ik nog helemaal niet zo lang bekend met de grafische wereld,” zegt Bert. Zo’n vier jaar geleden kreeg Bert de diagnose autisme en kwam toen in aanraking met het bedrijf Scauting. Dit bedrijf pakt het goed aan, want ze kijken voornamelijk naar wat mensen met autisme wèl kunnen. Zodoende kwam hij in aanraking met Photoshop. “Vanaf de eerste bladzijde die ik in het lesboek opende was ik verkocht. Dat is inmiddels vier jaar geleden toen ik veertig jaar was. Zo zie je maar dat je nooit te oud bent om te leren en om iets te vinden dat je raakt. Op elke leeftijd kun je je passie ineens spontaan tegenkomen”

Aan de slag gaan

Als hij eenmaal een puik plan heeft bedacht, dan gaat Bert aan de slag. Dan begint hij met zoeken naar alle details die erin voor moeten komen. In het begin maakt hij een basis, dus een achtergrond zoals bijvoorbeeld een aarde en een lucht. “Deze pas ik qua kleur aan zodat ze precies voldoen aan wat ik in gedachten heb. Dan voeg ik steeds een nieuwe elementen toe, stukje voor stukje zodat er langzaamaan een heel kunstwerk ontstaat.”
Bert vindt het belangrijk dat een afbeelding levensecht is. Volgens hem moet de afbeelding een dusdanig realistische uitstraling hebben dat het net lijkt alsof het echt is en er ter plaatse een foto van is genomen. “Alles moet erin kloppen,” begint hij. “En als dat niet zo is, wat wel eens is gebeurd, dan gooi ik rigoureus het hele project weg. Eigenlijk ben ik nooit tevreden over een eindresultaat.

Favoriet werk

Zijn favoriete werk is Double exposure, portret van een vrouw. We zien een dame die naar links kijkt waar ze boomtoppen ziet terwijl er uit haar hoofd allerlei wolkenkrabbers groeien. Super leuk gevonden. Het leuke aan dit werk is dat je het zowel horizontaal als verticaal kunt ophangen. In de vier jaar dat Bert Hooijer actief is als vormgever, is er in zijn leven veel veranderd. Hij gooide het roer volledig om en heeft momenteel zijn eigen bedrijf genaamd Hooijer media & graphics. Hij richt zich op alle voorkomende werkzaamheden als vormgever zoals drukwerk en reclame. Ook ondertitelt hij vlogs en filmpjes en maakt hij mooie unieke werken op maat voor zowel particulier als bedrijf. Voor meer informatie kun je terecht op Bert Hooijers website

Stylist Anouscka over de werken van Bert Hooijer: "Hij heeft een grote fantasie en weet perfect hoe hij dit in uitvoering kan brengen. Een print op glanzend HD Metal of acrylglas brengt de gelaagdheid nog meer naar boven en levert een prachtige dieptewerking."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Bert Hooijer!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bekijk onze 10 jaar acties

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails