But First Framing Jumbotron beeldmakers

De verschillende stijlen van Kyle van But First Framing

Vandaag maken we kennis met Kyle. Hij is de beeldmaker achter ‘But First Framing’. "Ik ben mijn hele leven al creatief bezig geweest, en dat is er nooit uitgegroeid," zegt Kyle.

Over Kyle

Kyle is woonachtig in Wijchen. Hij werkt als beeldmaker bij een bureau, is grafische vormgever en fotograaf. Als fotograaf legt hij graag de kleine details van de natuur vast, zoals bloemen en insecten, en wanneer hij niet achter zijn computer zit, is hij buiten te vinden als macrofotograaf. “Ik kan hier uren zoet mee zijn, bezig met het maken van de foto en het bewerken ervan tot een perfecte plaat,” Ook is Kyle dol op zijn hond Kia. “Lekker wandelen in de bossen en prachtige natuur gebieden.”

De kunst van AI

Kyle mixt graag verschillende stijlen in zijn werken door verschillende elementen met elkaar te combineren. “Ik hou van oude en nieuwe stijlen”, zegt hij. Kyle haalt veel inspiratie uit zijn omgeving, bijvoorbeeld als hij door de stad loopt, maar ook door de beelden die in zijn hoofd opkomen. Hij haalt ook inspiratie uit het programma Midjourney en brengt deze inspiratie daarin tot leven. “Midjourney is een AI-programma om van tekst een afbeelding te genereren. Bijvoorbeeld: 'Kat zittend op straat met een hoed op’. Dan genereert het programma afbeeldingen van een kat die een hoed draagt”, legt Kyle uit. Maar omdat AI niet perfect is en soms details mist, bewerkt Kyle de foto's in Photoshop om onderdelen en kleuren van het kunstwerk te veranderen, toe te voegen of te verwijderen. “Ook kan het zijn dat ik onderdelen gebruik van verschillende afbeeldingen. Dit kan een puzzel zijn maar het is erg leuk en uitdagend”, zegt Kyle. Voor hem is een werk pas af “als alles kloppend is. De kleuren, vormen en details moeten kloppen met elkaar”.

Een snel groeiende techniek

"Misschien zijn er mensen die niet heel positief zijn over AI-werk (artificiële intelligentie) omdat het ook makkelijk werkt," vertelt Kyle. Maar omdat hij de verschillende gegenereerde afbeeldingen bewerkt, maakt hij ze veel complexer. "Een leuke uitdaging om een mooi beeld neer te zetten,” zegt Kyle. “Door veel te oefenen en het veel te doen, leer je steeds meer nieuwe technieken." Vandaar dat je veel AI-bewerkte foto's terugziet in zijn Werk aan de Muur shop. Kyle voegt eraan toe: "Dit is een nieuwe en snelgroeiende techniek.”

Muis staand op een stukje kaas

'Muis staand op een stukje kaas' is Kyle's favoriete werk. “Het idee is dat het er oud uitziet, maar ook modern door de verwerkte kledingstukken”, legt hij uit. Er heeft veel bewerkingstijd gezeten in het kunstwerk, maar dat was het zeker waard. “AI is niet perfect en maakt vaak fouten, maar ik vond dit beeld zo gaaf dat ik het tot in detail wilde bewerken, totdat het perfect was", aldus Kyle.

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar de shop van Kyle shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks