Jumbotron Ties van Brussel

Duik in de nachtelijke straatfotografie:
een interview met Ties van Brussel

Maak kennis met Ties van Brussel, een arts in Amsterdam die zijn passie voor straatfotografie heeft omgezet in prachtige beelden van de nachtelijke stadsjungle. In dit boeiende interview neemt Ties ons mee op zijn creatieve reis en deelt hij zijn inspiratie en werkwijze.

 1. Laundry Service (Hong Kong 2022)
  van Ties van Brussel

Een ontdekkingstocht in Japan

"Tijdens een reis naar Japan in 2017 ontdekte ik de verborgen schoonheid van de betonnen jungles van de grote steden", vertelt Ties. "Ik was gefascineerd door de contrasten van neon-verlichte straten en stegen, en zo ontstond mijn liefde voor straatfotografie."

Een evolutie naar kunst

Na zijn reis begon Ties zijn eigen stijl te ontwikkelen, een combinatie van nacht- en straatfotografie met een focus op compositie en kunstlicht. Vooral de steden in Zuidoost-Azië bieden hem een overvloed aan kleurrijk licht, wat bijdraagt aan de unieke sfeer van zijn foto's.

 1. Nightbus (Hong Kong 2022)
  van Ties van Brussel

Het creatieve proces

Tijdens zijn nachtelijke expedities door de stad zoekt Ties naar de verborgen schoonheid in de drukste wijken. Hij verkent steegjes achter restaurants en laat zich leiden door het spel van licht en schaduw dat wordt gecreëerd door de nabijgelegen neonverlichting.

Het perfecte plaatje

Na het vastleggen van zijn beelden, neemt Ties de tijd om ze zorgvuldig te bewerken, waarbij hij streeft naar een harmonieus spel van licht, kleur en compositie. "Ik ben tevreden als de foto in balans is en de schoonheid van alledaagse objecten en omgevingen weet vast te leggen", legt hij uit.

 1. Lets eat noodles (2023)
  van Ties van Brussel

 1. Commuter Neon (Hong Kong 2022)
  van Ties van Brussel

 1. Shibuya Crossing (2023)
  van Ties van Brussel

 1. Hong Kong Container
  van Ties van Brussel

Een favoriet meesterwerk

Een van Ties' favoriete beelden is een foto van een nachtbus in Hong Kong. "De schakering van kleuren, de gelaagdheid door reflecties en het schouwspel in en achter de bus maken deze foto tot een van mijn mooiste", zegt hij met trots.

Inspiratie uit onverwachte hoeken

Ties laat zich inspireren door fotografen zoals Jay Maisel, wiens levensstijl en fotografie hem hebben geïnspireerd. Ook bewondert hij Erwin Olaf en Ruud van Empel vanwege hun magisch realistische stijl.

 1. Shibuya Crossing (II) (2023)
  van Ties van Brussel

Een leven buiten de fotografie

Naast zijn passie voor fotografie werkt Ties als arts in de verslavingszorg en woont hij in Amsterdam met zijn partner Heleen en hun twee kinderen. In zijn vrije tijd geniet hij van koken, grafische vormgeving en klussen.

Een tastbare passie

Voor Ties is fotografie meer dan alleen een hobby; het is een manier om de verborgen schoonheid van de wereld om ons heen vast te leggen en te delen met anderen. Zijn creatieve reis is een inspiratie voor ons allen om schoonheid te vinden in de meest onverwachte plaatsen.

Uit de community