Jumbotron Corine

Een kijkje achter de lens: met Corine de Ruiter

Corine de Ruiter is een fotograaf die haar passie voor beeld vastlegt in adembenemende portretten. Ontdek hoe ze van een hobbyist uitgroeide tot een succesvolle zelfstandige professional, en leer meer over haar unieke stijl en inspiratiebronnen.

Hoe ben je ooit begonnen?

Op slechts 17-jarige leeftijd ontdekte ik mijn liefde voor fotografie als hobby. Nooit had ik kunnen denken dat het later mijn fulltime baan zou worden. Na 8 jaar als zelfstandig fotograaf te hebben gewerkt, kan ik zeggen dat ik mijn droom heb waargemaakt.

Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

Het pad naar mijn huidige positie was gevuld met workshops, kilometers en heel veel oefenen. Door me te laten inspireren door andere fotografen en me te blijven ontwikkelen, heb ik mijn vaardigheden steeds verder verbeterd.

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Als portretfotograaf streef ik ernaar om mijn beelden een artistiek tintje te geven. Ik wil dat mijn foto's niet alleen geliefd zijn bij de geportretteerden, maar ook bij iedereen die ze ziet. Mijn stijl omvat portretten in magazine-stijl, Fine Art en Boudoir Fine Art.

Nu nemen we graag een kijkje in jouw werkproces. Hoe kom je op het idee om een werk op jouw manier te maken?

Mijn ideeën ontstaan vaak spontaan, geïnspireerd door bijvoorbeeld mooi licht of een specifieke setting. Ik laat me leiden door mijn intuïtie en de emotie die ik wil vastleggen in het beeld.

Welke stappen onderneem je bij het maken van een beeld?

Het proces begint met het maken van een moodboard samen met mijn klanten. Dit helpt ons om de gewenste stijl en sfeer te bepalen. Vervolgens ga ik aan de slag met de voorbereiding, de fotoshoot zelf en ten slotte de nabewerking.

Wanneer ben jij tevreden over het eindresultaat?

Ik ben tevreden wanneer ik het resultaat zelf ook graag aan mijn muur zou willen hangen. Pas dan weet ik dat ik mijn doel heb bereikt.

Wat is je favoriete beeld?

Ik heb niet één favoriet beeld, omdat elk beeld iets anders bij me oproept. Het hangt af van mijn stemming op dat moment.

Wie of wat is je inspiratie en waarom?

Fotografen zoals Peter Lindbergh, Annie Leibovitz en Sue Bryce inspireren mij vanwege hun unieke stijl en vakmanschap.

Wat doe je nog meer in het dagelijkse leven?

Naast fotografie geniet ik van reizen, lezen en het volgen van online workshops om mezelf verder te ontwikkelen.

Uit de community