Jumbotron Andrea 2

Een kijkje in de kunstwereld van Atelier Andrea

Atelier Andrea neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van kunst, waar passie en vakmanschap samenkomen in prachtige schilderijen. Wat begon als een bescheiden avontuur in schilderlessen, groeide al snel uit tot een bloeiende carrière.

Hoe ben je ooit begonnen met schilderen?

"Ik nam schilderles en toen vroegen vrienden me of ik een schilderij voor hen wilde maken. Ik ontdekte al snel dat ik het leuk vond om in opdracht te schilderen. De eerste jaren werkte ik voornamelijk in opdracht, totdat ik mijn eigen collectie begon samen te stellen."

Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

"Gevoel voor mode, interieur, lijnenspel, verdieping en beeldvorming zijn allemaal onderdeel van wie ik ben. In mijn schilderijen komen al deze elementen samen. Het was geen gemakkelijke weg, maar ik ben trots op mijn werk, de eigenheid en de kwaliteit ervan vormen een fijn houvast voor mij."

Hoe omschrijf je jouw huidige stijl?

"Nu heb ik, naast het werken in opdracht, steeds meer mijn eigen stijl ontwikkeld. Het is een combinatie van realisme en abstractie, met gedurfde kleurencombinaties en een voorliefde voor zwart-wit. Een stijl waar ik steeds naar teruggrijp."

Hoe kom je op het idee om een werk op jouw manier te maken?

"Ik werk vaak in collecties met dezelfde kleuren, zodat mijn werken goed bij elkaar passen. Het kan wel een jaar duren voordat een nieuwe collectie volledig vorm krijgt in mijn hoofd. Dan laat ik me inspireren door mode, interieur en nieuwe trends, terwijl ik toch trouw blijf aan mijn eigen stijl."

Welke stappen onderneem je bij het maken van een beeld?

"Ik werk voornamelijk alleen, maar er zijn een paar mensen om me heen aan wie ik soms iets laat zien of om hun mening vraag. Uiteindelijk volg ik altijd mijn hart en intuïtie. Als ik er al een tijdje over heb nagedacht, zit ik meestal goed."

Wanneer ben je tevreden over het eindresultaat?

"Er komt een moment in het schilderproces dat je moet stoppen, hoewel dat soms moeilijk te vinden is. Maar stoppen op het juiste moment is altijd goed, haha!"

Heb je een favoriet beeld?

"'Just the two of us' is absoluut een van mijn favorieten. Het werk is precies geworden, zoals ik het in mijn hoofd had. Het hangt nu bij ons in de huiskamer."

Wie of wat inspireert jou?

"Onder andere Piet Paris, Klimt, Gustav Klimt en Isaac Israëls zijn geweldige kunstenaars die mij inspireren vanwege hun diversiteit en unieke stijlen."

Uit de community