Oever Art Jumbotron beeldmakers

Floris’ Fine-arts

Voor Floris van de Oever was logeren bij opa en oma vergelijkbaar met tijd besteden in een snoepwinkel. Als fervente kunstverzamelaars en -liefhebbers hing het grootouderlijk huis vol met interessante kunst waar Floris vol bewondering naar kon kijken. Zijn liefde voor kunst heeft hij dan ook niet van een vreemde. Toen hij ooit eens een grote doos met stiften, potloden, kwasten, verf en verschillende kleuren papier kreeg, was het liefde op het eerste gezicht. Uren werden besteed aan het maken van kleine kunstwerkjes. Sindsdien is hij niet meer gestopt met het maken van kunst. Deze week deelt Floris zijn passie voor digitale fine art.

  1. IMG 4471

Over Floris

WOONT in Haarlem WERKT als Fine-arts artist GEK op technologie, gadgets, Virtual Reality & sushi INSTAGRAM @oever.art

Het begin van een ware passie

Mijn grootvader was mijn grootste inspiratiebron. Als directeur van een architectenbureau en groot kunstliefhebber konden hij en mijn oma zich een gigantisch huis met met tientallen kunstwerken in de buurt van Artis in Amsterdam veroorloven. Wanneer ik bij hen logeerde, keek ik altijd met volle bewondering naar de mooiste kunstwerken aan de muur. Bij het zien van al die mooie kunst dacht: “Dit wil ik ook kunnen maken!” Dat was het begin van een ware passie.

Van tekenen naar digitale kunst

Het allermooiste cadeau dat ik dan ooit voor mijn verjaardag kreeg, was een grote doos waar stiften, potloden, kwasten, verf en verschillende kleuren papier in zaten. Uren achtereen was ik aan het tekenen of schilderen. Het huis hing vol mijn mijn maaksels. Door van jongs af aan veel te oefenen, ben ik nu op bepaald niveau. Het fysiek tekenen en schilderen hebben zich echter nu doorontwikkeld naar digitale ontwerpen waarbij de thema's vrouw en natuur centraal staan. Die het beste te omschrijven zijn als realistisch met een vleugje dromerigheid.

Verfijnen en nabewerken

Meestal ontstaat een idee als ik muziek opzet en eenmaal aan het werk ga. Ik laat mij hierbij leiden door wat er in mij opkomt. Soms fotografeer ik een model. En soms gebruik ik stockbeeld. Het design, zoals bloemen, vlinders en de make-up breng ik zelf aan in de nabewerking. Mijn werk bestaat dan ook uit verfijnen tot in den treuren en nabewerken van beeld. Tevreden ben ik nooit helemaal, want ik leg vaak de lat te hoog. Maar die lat motiveert mij om met nieuwe ontwerpen aan de slag te gaan.

De vrouw met de bloemen

Eén van de werken waar ik wel heel blij mee ben, is ‘De vrouw met de bloemen’. In dit werk heb ik mijn skills optimaal kunnen gebruiken. De bloemen zijn exact geworden zoals ik ze wilde hebben en ik vind de compositie nog steeds erg fijn.

“Leuk weetje over Floris: Ik ben naast kunst gek op dansen!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Floris te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails