Interview MDRN Home

Heerlijk sfeertje met grafisch design

Grafische vormen zie je tegenwoordig steeds vaker terug in verschillende interieurs. En je kunt ze leuk combineren met… ja, wat niet eigenlijk?! Michelle van Seters is onze beeldmaker met passie voor grafische vormgeving en zij weet als geen ander haar grafische skills vast te leggen in unieke prints.

In het dagelijks leven is Michelle werkzaam als grafisch vormgever in haar eigen bedrijf Birdie Design. Ze maakt onder andere websites, logo’s en drukwerk. Daarnaast heeft ze ook nog MDRN Home, haar creatieve bedrijf waarmee ze afbeeldingen maakt die bedoeld zijn als print voor aan de muur. “Birdie Design is leuk, dit is het bedrijf waarmee ik vooral gericht ben op de wensen van de klant, en dit vind ik erg fijn om te doen. Maar in het werk van MDRN HOME kan ik echt mijn creatieve ei kwijt,” zegt Michelle.

Michelle is creatief en heeft de oneindige drang om te creëren, zoals veel kunstenaars. Hierom was ze naast het werk van haar eigen bedrijf Birdie Design op zoek naar een leuke manier om nog lekker creatief bezig te zijn in vrij werk. “Op zich ben ik nog niet zo lang bezig met MDRN HOME. Ik denk nu ongeveer een jaar of anderhalf jaar, dus wat mij betreft is er nog volop ruimte om te groeien. En mocht ik hier ooit mijn werk van kunnen maken, dan hoor je mij niet klagen!”

Qua stijl houd Michelle erg van modern, vandaar ook de naam MDRN HOME. Ook kiest ze graag voor abstract en minimalistisch. “Inspiratie haal ik eigenlijk overal vandaan. Uit de natuur, een tijdschrift of film, of naar aanleiding van een mooie reis die ik maak. Ook een museum bezoek helpt altijd bij het creëren van nieuwe ideeën. En soms borrelt er plotseling een idee op. Meestal op de meest onhandige momenten, zoals onder de douche of ‘s nachts in bed.”

“Ik gebruik voor mijn werk meestal de professionele software van Adobe. Dit zijn programma’s die voornamelijk bedoeld zijn voor grafische vormgeving. Voor illustraties gebruik ik vooral Illustrator. Voor fotobewerkingen gebruik ik Photoshop. Soms geef ik de prints die ik gemaakt heb nog een textuur mee. Dit geeft de print soms wat extra diepte, maar hier ben ik wel spaarzaam mee, want: Less is more.”

We vragen naar de favoriete foto van Michelle. Dat is Burnt Orange Landschap. “Die foto doet me namelijk denken aan de zomer en aan vakantie.

Hidden Ambitions - Sniper Tower Mostar

We zijn even vergeten te melden dat Michelle, naast grafisch vormgeving, zich ook nog bezig houdt met fotograferen. Daarom geeft ze als favoriet ook nog de foto Hidden Ambition door. Het is iets heel anders dan haar grafische afbeeldingen, maar zeker niet minder mooi. “Deze foto heb ik geschoten in Mostar, een stad in Bosnië Herzegovina. Tijdens onze vakantie in Kroatië zagen we overal al tekenen van de oorlog, maar nergens werden de littekens zo duidelijk als in Mostar. Deze foto is genomen bij de Sniper Tower. Een voormalig bankgebouw vanwaar men de Bosnische bevolking neerschoot. Niet echt iets om vrolijk van te worden natuurlijk, maar wat nog de meeste indruk maakte is dat dit gebouw nu een soort kunstwerk geworden is. Street artists hebben de prachtigste graffiti kunstwerken gemaakt in en rond het gebouw. Ik vond het erg mooi om te zien dat er van zoiets vreselijks toch nog iets moois en positiefs werd gemaakt.”

Stylist Anouschka over de werken van Michelle van Seters: "Heerlijk die grafische prints! Maak een statement, door een print lekker groot te kiezen als behang. Zo kun je bijvoorbeeld een lange muur opdelen in twee losse ruimten."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Michelle van Seters!

Uit de community