Werkaande Muur 223475 Idyllisches Mohnblumenfeld colorkey Melanie Viola

In gesprek met beeldmaker Melanie Viola

De beeldmaker Melanie Viola weet met haar moderne en dynamische kunst de toeschouwer te boeien. We zijn enthousiast over haar kunst en willen jullie daarom graag Melanie Viola nader voorstellen.

Van hobby naar fulltime kunstenares

Haar artistieke activiteit als fotodesigner begon als hobby in 2009. Ze experimenteerde naar hartenlust. "Het werd meer dan een hobby toen ik besloot mijn motieven online aan te bieden," zegt ze. Stap voor stap breidde ze haar fotografie-uitrusting uit en paste ze haar technieken aan. Het succes bleef niet uit: prijzen bij verschillende wedstrijden, een tentoonstelling en verkopen motiveerden haar. Het ambitieuze doel om op een dag alleen van haar creatieve werk te kunnen leven, heeft ze nooit uit het oog verloren, tot het eindelijk in 2015 zover was!

Indrukwekkende momenten creëren

Melanie omschrijft haar stijl als modern en dynamisch. De kunstenares laat zich eenvoudigweg leiden door het onderwerp. "Ik combineer schilderachtige passages met kleuraccenten en grafische elementen," legt ze uit. Hierdoor ontstaan horizontale en verticale structuren die de beelden een snelle dynamiek geven. Maar ook met klassieke zwart-witfoto's weet de kunstenares indrukwekkende momenten te creëren.

Inspiratie

Melanie haalt haar inspiratie uit haar dagelijks werk en uit wat ze meemaakt. "Met open ogen door de wereld gaan en deze met al mijn zintuigen waarnemen, heb ik pas geleerd toen ik echt onafhankelijk was," bekent Melanie. Ze vindt het fantastisch dat ze met haar kunstwerken iets blijvends kan creëren.

De juiste voorbereiding

De juiste voorbereiding is erg belangrijk in het creatieve proces van de kunstenares. Ter plaatse moet een goede standplaats worden gevonden en een klein gebed voor het juiste weer kan ook geen kwaad. "Ik werd ooit verrast door een branding in IJsland bij Vic... dus regen en stormwind van boven en de zee tot aan mijn middel... dat was wel een beetje koud geworden. Maar de uitrusting werd gered!" Ze plant ook altijd nachtfototochten tijdens haar reizen om mooie stadsindrukken te fotograferen. Daarvoor gaat ze soms al om 3 uur 's ochtends op pad om de zonsopgang nog mee te kunnen maken of na zonsondergang wordt het dan een lange nacht.

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar Melanie's shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks