Werkaande Muur 174530 Een geheim hebben Gabi Hampe

In gesprek met Gabi Hampe

Vandaag nemen we je mee in de kleurrijke wereld van kunstenares Gabi Hampe. Ze vertelt ons over haar leven als kunstenares en geeft ons een kijkje in het creatieve proces van haar moderne collages.

 1. POP-KUNST GEZICHT
  van Gabi Hampe

Duiken in het Experimentele

Haar hele leven lang heeft Gabi een camera als trouwe metgezel gehad. Een bijzondere vakantie op Elba twintig jaar geleden zorgde ervoor dat de creatieve vonk in haar oversprong. Na deze duikvakantie in de kleurrijke (onder)waterwereld voor Elba wilde ze iets met kleuren creëren. "Wat precies, wist ik toen nog niet," bekent Gabi. Er zouden nog enkele jaren voorbijgaan voordat de vonk oversloeg en haar creativiteit vorm kreeg. "Sinds 2013 maak ik digitale collages van mijn eigen opnamen," vertelt de kunstenares. "Soms felgekleurd, abstract of een beetje surrealistisch."

 1. Zwarte zonnebril
  van Gabi Hampe

 1. Cucina Madonie
  van Gabi Hampe

 1. Dame Maria (Gezien bij vtwonen)
  van Gabi Hampe

 1. De rode rok
  van Gabi Hampe

Digitale collages

Gabi Hampe heeft haar werkwijze gevonden door te experimenteren. "Al doende leert men" is het motto van deze veelzijdige kunstenares. De kleurrijke digitale collages maakt ze met behulp van Photoshop Elements. In de loop der jaren heeft ze filters in haar werkproces opgenomen en inmiddels is ze zo vertrouwd met de programma's dat ze andere apps, zoals Corel Painter, gebruikt voor verfijning. Naast het werken op de computer houdt Gabi zich ook bezig met abstracte acrylschilderkunst en experimenteert ze met verschillende materialen.

 1. Een geheim hebben
  van Gabi Hampe

 1. In de krant
  van Gabi Hampe

 1. Roze is mooi
  van Gabi Hampe

Haar favoriete werken

Op de vraag naar haar favoriete werk noemt Gabi er meteen meerdere. "Op de eerste plaats staat 'The face in the forest', een gezicht in ons lokale herfstbos. Melancholisch, maar ook hoopvol." 'Cucina Madonie' draagt Gabi's liefde voor Sicilië en Italië in zich. En als laatste favoriet noemt ze de series 'Old masters meet Digital Art', waarbij 'Lady Maria' en 'Venetian Beauties' haar bijzonder dierbaar zijn.

 1. Zich groen en roze voelen
  van Gabi Hampe

 1. Woorden en gezichten
  van Gabi Hampe

 1. Wandelende mensen
  van Gabi Hampe

Leven als kunstenares

"Ik besteed ongeveer twee tot drie uur per dag aan mijn artistieke werk," vertelt Gabi. Verder ziet haar dagelijks leven er "heel normaal" uit, "zoals dat van een zelfstandige kunstenares met een huishouden en een tuin." Gabi hoeft niet buiten haar creatieve zelf naar inspiratie te zoeken. Ze heeft genoeg ideeën en creativiteit in zich die ze tot uiting brengt in haar kunstwerken. Maar natuurlijk waardeert ze ook het werk van andere kunstenaars, zo spreekt het werk van db Waterman en Jacky haar erg aan.

 1. Het gezicht in het bos
  van Gabi Hampe

Erkenning

De eerste erkenning voor haar artistieke creaties ontving Gabi Hampe in verschillende fotofora en na deelname aan verschillende groepstentoonstellingen, met name in de galerie Popstreet.shop in Hamburg en de toekenning van de cultuurprijs "Blauer Löwe" 2021 van de Landkreis Harburg in de categorie Digitale Kunst. "Dit en de eerste verkopen bij Art Heroes hebben me enorm gemotiveerd," zegt Gabi. 'The face in the forest, Remembering my time at Italy, Cucina Madonie, Walking people' en nog veel meer zijn uitgegroeid tot bestsellers. "Ik ben erg trots dat mijn werken zo in de smaak vallen bij klanten. Ook klantfoto's hebben een hoge waarde voor mij." De kunstenares krijgt steun van haar man Michael. "Hij is mijn grootste criticus en moet de werken bekijken voordat ze bij Werk aan de Muur worden geplaatst."

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar Gabi's shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks