ingeborg-herckenrath

De dikke lagen verf van Atelier Paint-Ing

Lieke Spijker profielfoto
Content marketeer
Lieke Spijker

Ingeborg Herckenrath, beter bekend als Atelier Paint-Ing heeft een fijne selectie van prachtige schilderijen in onze collectie. Wat direct opvalt zijn de dikke lagen verf, expressief en kleurrijk aangebracht. Deze dikke lagen verf zorgen voor diepte in het beeld. En de expressieve manier van schilderen laat je telkens nieuwe dingen ontdekken in het schilderij.

Het 10 jaar werk van Ingeborg

In dit werk laat ik met de contouren van de mens op een expressieve manier de gezamenlijke emotie zien. In dit geval delen de mensen een bewondering voor een mooi schilderij (van Werk aan de Muur).

Ik heb de mensen en het schilderij op het lege canvas geschetst. Kleuren en vormen breng ik intuïtief aan in lagen van acrylverf.

Welke wijze les zou je jezelf 10 jaar geleden gegeven hebben?

Volg je intuïtie en blijf je verwonderen.

Ervaringen

Al als elfjarig meisje kreeg Ingeborg teken- en schilderles van een ervaren kunstschilder. “De belangrijkste eerste les was leren kijken. Dit werd de basis voor mijn zoektocht naar compositie en kleurgebruik. Deze creatieve lessen zijn de bodem geworden onder mijn carriere als grafisch ontwerper en vormgever. Sinds een aantal jaar werk ik als fulltime kunstenaar. Dit vind ik het allermooist.”

Over de schilderijen

Op bijna elk schilderij vind je de mens terug. In een groep of als portret. “Ik laat graag door het schilderen van lichaamshoudingen de verbondenheid tussen mensen zien. En in mijn portretten probeer ik door kleurvlakken emoties te verbeelden”.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails