stefan-witte-header

Kijk nou, dat kan helemaal niet!

Ken je dat gevoel dat je in bed ligt, bijna slaapt en half droomt dat je plotseling hard valt? Dan schrik je en ben je ineens weer klaarwakker. Het werk Falling asleep van Stefan Witte beeld zo ongeveer precies dat gevoel uit en WoW wat is ze mooi!

Ik vind het mooi om een onmogelijk idee om te zetten in een geloofwaardig eindresultaat.

stefan-witte

Stefan Witte ‘himself’

Stefan Witte is ons Haarlems trots, want net als wij is Stefan een echte Haarlemmer. Van oorsprong is hij multimedia ontwerper, denk hierbij aan animaties, film en virtual reality (je weet wel, met zo’n bril op). En nu in zijn vrije tijd maakt hij de meest geweldige surrealistische beelden voor aan de muur.

“Vroeger focuste ik mij voornamelijk op het fotograferen van texturen en de natuur, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat ik mensen fotograferen eigenlijk veel leuker vind”, begint Stefan. “Ik kan het goed combineren met mijn grafische achtergrond en kennis van Photoshop. Al heb ik bij het maken van Falling asleep wel een beetje hulp gekregen van vriend en collega Tristan die goed is met 3D effecten.”
Het maken van een afbeelding als deze vraagt veel tijd en aandacht. Zo begint Stefan met een concept foto en maakt hij in zijn studio een foto die qua belichting en compositie volledig aansluit bij hetgeen dat hij in zijn hoofd heeft. “Het totale plaatje heeft aan productie wel een ruime week gekost en dan heb ik de tijd die Tristan erin gestoken heeft nog niet meegerekend.” Het is een resultaat waar we trots op zijn.

Met zijn beelden vertelt Stefan op eigenzinnige wijze een bijzonder verhaal. “Ik vind het mooi om een onmogelijk idee om te zetten in een geloofwaardig eindresultaat.”

Met zijn vrouw en twee kinderen trekt hij graag de natuur in en doet hij ook buitengewone inspiratie op van alles wat hij tegenkomt. Zoals Ophelia die in het park tijdens een romantische high-tea haar ietwat buitenissige vriendje voert. Bekijk de complete serie van Ophelia.

Benieuwd naar alle werken van Stefan Witte? Bekijk alle creaties van Stefan

Stylist Lianne over het werk Falling Asleep van Stefan Witte:
Wij hebben dit werk wandvullend in ons kantoor als akoestisch doek en het werk zal ook super cool staan op aluminum dibond of HD Metal in de slaapkamer, in dezelfde breedte als je bed.

Uit de community