loui_jover

De dames van Loui Jover

De dames van Loui Jover zijn stuk voor stuk als engeltjes zo mooi en hij weet ze als geen ander te vereeuwigen als een waar kunstwerk. Loui is geboren op het platteland van Servië en verhuisde vlak erna met het gezin naar Australië. Zijn creativiteit is van werelds niveau en het toeval bracht hem naar Werk aan de Muur. Inmiddels zijn we al een tijdje gezellig samen en daar zijn we blij mee, want WOW wat een toffe creaties maakt Loui!

Discipline

Loui is een full-time kunstenaar en hij verdient er hier zijn brood mee. “Het heeft een tijdje gekost om hier te komen, maar nu ik hier ben, ben ik dolgelukkig.” Hij heeft een atelier en dus alle vrijheid om lekker creatief bezig te zijn. Het liefst midden in de nacht, “Want dan is het lekker stil,” zegt hij. En er is helemaal niets dat hem kan weerhouden van het kunstenaars schap. “Ik schilder elke dag tenzij ik niet anders kan, bijvoorbeeld als ik van een klif afval,” grapt hij. Kenmerkend aan zijn stijl is dat hij schildert op vintage bladzijden en hiermee is Loui erg succesvol en zelfs wereldwijd bekend. We zijn erg benieuwd hoe lang hij nou bezig is met zo’n geweldig kunstwerk. “Oh, hier heb ik geen vast schema voor,” legt hij uit. “Meestal begin ik met een stuk of vijf werken in verschillende series en formaten. Echt een vaste regel voor een maximaal tijdsduur heb ik niet. Op dit moment heb ik twee werken half af, ben ik bijna klaar met een kunstwerk en ik heb nog wat tekeningen op de tekentafel liggen.

Aan elkaar geplakte pagina's uit boeken

“Ooit begon ik met schilderen op canvas, maar het frustreerde me dat ik mezelf hierin niet verder kon ontwikkelen,” begint hij. “Ik ging back to basic en besloot weer te schilderen met inkt op papier, zoals ik het ooit geleerd heb.” Op een avond had Loui geen papier meer, maar nog wel een stapel oude boeken die zelfs wat beschadigd waren. “Ik bedacht me dat ik de pagina’s eruit kon scheuren en deze aan elkaar kon plakken zodat ik alsnog een groot vel had om te gebruiken als basis.” Dit is inmiddels zijn handelsmerk geworden. Het gros van de werken van Loui is geschilderd op aan elkaar geplakte pagina’s uit boeken. Veelal zijn de pagina’s ondersteboven ten opzichte van de verf, zodat de letters niet leesbaar zijn. “Ik vind het leuk dat de woorden niet goed zichtbaar zijn want zo ligt de focus op het schilderij.” De boeken kiest hij niet uit op onderwerp, want dat vind hij niet zo belangrijk. Grappig is dat we in sommige kunstwerken van Loui bladmuziek herkennen.

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van LOUI JOVER!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks