Lees het interview met kitesurfer Andy Troy

Met Andy Troy richting strand

Het begon voor de Middelburgse Andy Troy allemaal op de middelbare school, want toen startte hij met kitesurfen. Inmiddels fotografeert Andy voor diverse grote klanten en reist daarvoor de hele wereld over!

“Ik begon voornamelijk met filmen, maar toen de digitale spiegelreflexcamera’s ook een filmfunctie kregen, is fotografie langzaamaan een grotere rol gaan spelen,” zegt Andy. Dit was in het jaar 2010, tevens het jaar dat hij afgestudeerd is en zijn eigen bedrijf startte. Dat Andy’s bedrijf een succes werd, werd al snel duidelijk. Hij kreeg namelijk een grote reisorganisatie als klant en dat maakt dat hij veel locaties kan bezoeken. “Hierom ben ik mij gaan focussen op travel- en landschapsfotografie.”

Naast zijn werk is Andy nog steeds actief als surfer en kitesurfer en hij weet deze twee passies ook goed te combineren want met zijn onderwaterbehuizing gaat hij helemaal los. “De onderwaterbehuizing maakt dat je heel anders kan fotograferen en hierdoor krijg je een compleet ander beeld dan wanneer je fotografeert vanaf het strand.”

Om een goede foto te maken zorgt Andy ervoor dat hij voorbereid op pad gaat. En soms ook juist niet voorbereid. “Dan probeer ik mezelf te beperken zodat ik creatief moet omgaan met de middelen die ik heb. Door bijvoorbeeld de groothoeklens thuis te laten, probeer ik op een heel andere manier foto’s te maken. Hierdoor ga ik me veel meer focussen op het maken van enkele goede foto’s. Dus dan probeer ik alle mogelijke composities uit.”

Stylist Annet over de werken van Andy Troy: "Altijd een zomers gevoel in huis? Andy maakt het mogelijk!"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Andy Troy!

Uit de community