Jumbotron Remko Killaars

Miniatuurfotografie onder de loep

Remko Killaars is altijd al gefascineerd geweest door beelden en verhalen, die passie heeft hem geleid naar de wereld van miniatuurfotografie. Voor velen onbekend, maar wel een super interessant onderwerp waarbij hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Hoe het begon

Remko: ”Als kind kreeg ik een oude, analoge camera cadeau en dat was het begin van mijn liefde voor fotografie. Na mijn studie Industriële Vormgeving aan de Design Academy in Eindhoven ben ik docent geworden aan Fontys, waar ik onder andere productfotografie doceer. In 2010 heb ik samen met collega's een fotoclub opgericht, wat de kiem legde voor mijn avontuur in miniatuurfotografie.

Naast mijn passie voor fotografie en kunst ben ik docent, echtgenoot en vader van vier kinderen. In mijn vrije tijd probeer ik Chinees te leren, te tekenen, van muziek te genieten en veel te lezen.”

De stijl van Remko

”Mijn stijl is geëvolueerd naar een herkenbare mix van minimalisme en humor. Ik geloof sterk in de kracht van eenvoud en probeer alle overbodige elementen weg te laten. Vaak zit de humor in visuele grapjes en woordspelingen die ik in mijn beelden verwerk.”

Zijn werkproces

”Ideeën vind ik overal, en ik leg ze vast in schetsjes in mijn schetsboekje. Soms ontstaan ze vanuit een idee en zoek ik de juiste figuurtjes erbij, soms ontstaan ze juist door naar een figuurtje te kijken en me af te vragen wat ik ermee kan doen. Elk beeld doorloopt een proces van voorbereiding, fotografie en nabewerking. Soms ben ik wekenlang bezig met het maken van miniatuur decorstukken of het zoeken naar de juiste attributen.”

Het favoriete beeld van Remko

”Als ik een signatuurbeeld zou moeten kiezen, dan is het wel 'dun ijs'. Dit beeld is eenvoudig, maar krachtig, met een sterke compositie en harmonieuze kleuren.” De foto’s van Remko Killaars zijn een uiting van creativiteit, maar ze komen pas echt tot leven dankzij het publiek. Remko: “Het verrast soms welke beelden hen het meest aanspreken, maar dat maakt het juist een boeiende reis van creatie en ontdekking.”

Inspiratie

”Mijn inspiratie komt van overal, maar ik ben vooral geïnspireerd door kunstenaars zoals M.C. Escher, Slinkachu en Dick Bruna. Mijn creativiteit wordt ook uitgedaagd als ik werken ga maken die geïnspireerd zijn op andere kunstenaars.”

Benieuwd naar nog meer foto's van Remko Killaars? Klik hier om naar de shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks