0652db8da612 99 E8 D68 D D9 CF 4002 AC68 9 C615567 CC52

Op verkenning met Wim van de Water

Al zijn hele leven lang fotografeert Wim van de Water de mooiste plekken. Van verlaten gebouwen tot nachtfotografie, Wim kan er geen genoeg van krijgen. Zijn vele avonturen zorgen dan ook dat het resultaat schitterend is.

  1. Diepte
    van Wim van de Water

Van vakantiefoto’s tot Urbex

“Ik fotografeer al zo lang als ik me kan herinneren. Vooral tijdens de vakantie maakte ik zoveel foto’s dat de filmrolletjes altijd vol zaten.” In 2014 kocht Wim zijn eerste digitale spiegelreflexcamera en nam hij een workshop nachtfotografie. “Die avond ging mijn camera voor het eerst van de automatische stand en daar is niet meer uitgekomen. Het begin van mijn fotografie verslaving was begonnen.” Na een tijdje zocht Wim voor meer uitdaging en ging hij op fotoreis naar Venetië. “Ik deed de reis met een aantal andere fotografen. We liepen dagen door de stad heen en fotografeerde de mooiste gebouwen. Na mijn reis ben ik in aanraking gekomen met fotografen die Urban Exploring (Urbex) fotografie deden en er opende een wereld voor mijn ogen. Na die dag heb ik talloze verlaten locaties bezocht met ieder zijn eigen charme.

Samen op pad

Door de grote interesses van Wim zijn er vele stijlen die hem aantrekken. Echter heeft Urban Exploring zijn grootste voorkeur. “Of het nu industrie, huisjes of kastelen zijn. Als het vervallen is dan heb ik het naar mijn zin. Ik vind het geweldig om te zien hoe de natuur langzaam weer bezit neemt van een gebouw en dat probeer ik met volle passie vast te leggen.” Vaak stelt Wim zich voor hoe het gebouw zou zijn geweest als het niet in volle bloei van de natuur was. “Ik heb respect voor de omgeving en daarom maak ik alleen foto’s van hoe ik de plek aantref.” Wanneer Wim op pad gaat is hij nooit alleen. Samen met zijn vrienden zoeken ze zelf de locaties uit die ze willen bezoeken. “We plannen dan een dag of meerdere dagen en gaan dan een route uitstippelen die langs de locaties gaan. Vaak is deze route spannend, want je mag niet altijd het pand betreden. Daar passen we onze route op aan.”

Het favoriete werk van Wim

“Er zijn veel favoriete werken. Ik ben tijdens mijn reizen al op zoveel mooie locaties geweest. Als ik zou moeten kiezen neem ik ‘Piano in de hal van een verlaten kasteel’. Deze locatie stond al lang op mijn bucketlist. Toen ik op vakantie was in Frankrijk, was deze locatie niet zover van de camping vandaan. Dit heb ik tegen mijn vrienden verteld en hun maakte al gauw een plan om langs te komen.” Later bezochten Wim en zijn vrienden de plek. “Binnenkomen was makkelijk. De deur stond open gelukkig. Wanneer we binnenkwamen stonden we in een prachtige hal en zagen we een vleugel staan. Ik maakte een vreugde sprongetje in mezelf en pakte snel mijn camera om foto’s te maken. Dit is één van de vele locaties die ik van mijn bucketlist af kan schrijven.

Tip van Wim: “De oude verlaten panden bezoeken doen wij met risico’s. Je doet er eigenlijk iets illegaals mee en het gebouw heeft kans op instortingsgevaar. Ga daarom nooit alleen op pad!”

Meer werken van Wim van de Water zien? Bekijk alle werken van Wim van de Water

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails