IMG 1441 1

Theodor Decker - Illustrator en grafisch ontwerper met twee passies

In het leven van Theodor Decker waren er van jongs af aan slechts twee passies: tekenen en het onderwerp auto's. Dit kwam waarschijnlijk ook omdat zijn vader, ook een autoliefhebber, eigenaar was van een Formule V-raceteam en de kunstenaar zo al vroeg de meeste Europese racecircuits leerde kennen. Daarom volgde hij eerst een opleiding tot lithograaf en iets later studeerde hij design in Düsseldorf. In 1995 richtte Theodor samen met zijn partner het designbureau "Design Ahead" op. Hij is nu al meer dan 30 jaar een professionele illustrator en grafisch ontwerper, gespecialiseerd in auto-illustraties en kunstaquarellen, potloodtekeningen en digitaal design.

Goed onderzoek is van het grootste belang

Omdat de motieven van Theodor Decker voornamelijk afkomstig zijn uit de wereld van de klassieke autosport, is gedegen onderzoek erg belangrijk. Dit geldt met name voor oldtimers uit de jaren 1930 tot 1970, met een bijzondere focus op de jaren 1950 en 1960. Oldtimers hebben een tijdloze charme die de tand des tijds heeft doorstaan. Ze zijn klassieke voorbeelden van techniek en ontwerp die nog steeds bewonderd worden door autoliefhebbers. Oldtimers herinneren aan een eenvoudiger tijd en aan het vakmanschap dat in hun ontwerp is verwerkt. Ze zijn een uniek en prachtig stuk geschiedenis dat nog steeds bewonderd zal worden. Liefhebbers van zijn werk hebben meestal veel kennis van zaken en accepteren dan ook geen feitelijke of historische fouten.

De werkwijze van Theodor

Zijn artistieke werk is in de loop der tijd geëvolueerd. Van potlood- of houtskooltekeningen tot aquarellen, airbrushtechniek in de jaren 1980, tot werken met de eerste Apple-computers en Adobe-programma's zoals Illustrator en Photoshop. Van realistisch tot zakelijk en expressief. Theodor heeft al voor het begin van het werk, behalve enkele details, het voltooide beeld in zijn hoofd. Als de wens en de realiteit overeenkomen, weet hij dat het kunstwerk klaar is.

Het favoriete kunstwerk van Theodor

Theo: "Mijn favoriete kunstwerk uit de afgelopen tijd toont een scène uit de 24 uur van Le Mans in 1966. Het toont de inhaalactie van de Ford GT40 van Ken Miles ten opzichte van zijn tegenstander Lorenzo Bandini in de Ferrari 330P3 tijdens de legendarische 24-uursrace van Le Mans in 1966."

Benieuwd naar nog meer kunstwerken van Theodor Decker? Klik hier om naar de shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks