Jumbotron Iris Liklikuwata Irie Wata

Verken de magische wereld van digitale kunst met Irie Wata

Stap binnen in de surrealistische wereld van kunstenares Irie Wata, waar realiteit en verbeelding samenkomen in betoverende digitale collages. Met haar unieke stijl en creatieve visie weet ze de kijkers te fascineren en te verbazen.

 1. Rodeo Drive
  van Irie Wata

Een creatieve ontdekkingsreis

Op slechts 13-jarige leeftijd begon Irie Wata haar reis in de digitale kunstwereld door zichzelf Photoshop aan te leren. Hoewel ze dit in eerste instantie gebruikte tijdens haar opleiding en banen, ontdekte ze al snel dat ze haar ware creatieve passie hierin kon vinden. In 2018 zette ze de stap naar het maken van digitale collages en vanaf dat moment was er geen weg meer terug.

 1. Skylife
  van Irie Wata

 1. Let your walls down
  van Irie Wata

 1. Catch a wave
  van Irie Wata

 1. Skyline
  van Irie Wata

Een sprong in het diepe

De weg van Irie Wata naar succes werd geplaveid door de groeiende populariteit van haar werken op platforms zoals Instagram. Haar prints werden steeds vaker gekocht, waardoor ze uiteindelijk de beslissing nam om in 2020, te midden van de uitdagingen van de coronapandemie, fulltime als kunstenaar te gaan werken.

 1. The upside of falling down
  van Irie Wata

Een duik in de surrealistische wereld

Irie Wata's stijl kan het beste worden omschreven als surrealistisch, waarbij ze speelt met perspectief, verhoudingen en zwaartekracht. Haar werken zijn een samensmelting van verschillende tijdperken en kleuren, geïnspireerd door de pracht van de natuur.

 1. Skybar
  van Irie Wata

 1. Cosmic Games
  van Irie Wata

 1. Amazonia
  van Irie Wata

 1. Infinite Dreams
  van Irie Wata

Het creatieve proces

Bij het maken van een nieuw kunstwerk begint Irie Wata met het zoeken naar bestaand beeldmateriaal, vaak een tijdrovend proces. Vervolgens maakt ze een ruwe digitale schets in Photoshop, waarbij ze lagen samenvoegt tot een coherent geheel. Pas als ze tevreden is met het concept, werkt ze het uit in hoge resolutie en voegt ze kleuraanpassingen toe voor een naadloos resultaat.

 1. Valley of the Lily
  van Irie Wata

Het ultieme doel

Irie Wata's tevredenheid over een kunstwerk komt voort uit het gevoel van verwondering en verbazing dat het bij haar oproept. Of het nu gaat om het verlangen om in haar gecreëerde wereld te stappen of om een gevoel van 'mindfuck', haar doel is om de kijkers te laten verdwalen in haar surrealistische universum.

 1. Great times ahead
  van Irie Wata

Een bron van inspiratie

De natuur en oude architectuur zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor Irie Wata, die zich voorstelt dat ze zichzelf letterlijk onderdompelt in een stilleven of een oud gebouw verkent. Kunstenaars zoals MC Escher en Salvador Dali behoren tot haar favorieten vanwege hun grensverleggende werk.

 1. High up as the ceilin
  van Irie Wata

Een dag in het leven van Irie Wata

Naast haar werk als kunstenaar is Irie Wata een zelfstandig grafisch ontwerper en een trotse moeder van een dochter van drie. In haar vrije tijd geniet ze van quality time met haar gezin, het liefst aan het strand, waar ze ook haar inspiratie vindt in de prachtige luchten. Haar andere passies omvatten het kijken naar fantasy series en het spelen van video games.

 1. It all seems like yesterday
  van Irie Wata

Een toekomst vol mogelijkheden

Terwijl ze haar artistieke reis voortzet, droomt Irie Wata ervan om ooit haar passie voor interior design te kunnen combineren met haar kunst. Maar voor nu blijft ze zich concentreren op het creëren van magische werelden die de verbeelding prikkelen en de zintuigen betoveren.

Uit de community