Alfa Romeo 33 Stradale Schilderij

Alfa Romeo 33 Stradale Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Alfa Romeo 33 Stradale Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 202186
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
118 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de De Alfa Romeo 33 Stradale, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop

De Alfa Romeo 33 Stradale is een supersportwagen van het Italiaanse merk Alfa Romeo, gebouwd tussen 1967 en 1969. Slechts 18 exemplaren werden geproduceerd, inclusief 4 prototypes. Dat maakt van deze wagen een uitzonderlijk zeldzaam verzamelstuk dat tegenwoordig geschat wordt op ongeveer ? 1.000.000.

Met als doel om een nieuwe competitieve GT racewagen te bouwen, richt Alfa Romeo op 5 maart 1963 Autodelta op. Onder de codenaam 105.33 ontwikkelde Alfa voor het eerst sinds 1940 een competitiewagen met achteraan gemonteerde motor. De wagen, uiteindelijk gewoon 33 gedoopt, kreeg een 2 L V8 motor die goed was voor 270 pk. Het vermogen werd via de achterwielen naar de weg gebracht en zorgde voor een topsnelheid van 298 km/u. Het chassis van de wagen bestond uit drie aluminium buizen, in H-vorm aan elkaar bevestigd. Op 12 maart 1967 debuteerde de 33 met een overwinning in de race van Fléron in België.

In 1967 besloot Autodelta om op basis van de 33 competitiewagen een gewone straat versie te bouwen: de 33 Stradale. Franco Scaglione zorgde voor het ontwerp: een uitzonderlijk lage wagen die niet hoger kwam dan een meter en nog steeds als één van de mooiste ontwerpen ooit wordt beschouwd. De 33 Stradale kreeg een iets kortere wielbasis en de betrouwbaarheid van de motor werd verhoogd. Het maxima

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken