Saab 90 Schilderij

Saab 90 Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Saab 90 Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 202187
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
118 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de De Saab 90, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

De Saab 90 is een automodel van het merk Saab en de opvolger van de Saab 99 en het instapmodel van Saab. De Saab 90 heeft de voorkant van een Saab 99 en de achterkant van een Saab 900 Notchback. Er zijn maar 10 speciale edities gemaakt, de zogenaamde Lumikko-editie. De enige fabrieksoptie voor de Saab 90 was een schuifdak, de Saab 90 is niet geleverd met stuurbekrachtiging en/of automaat.

Saab Automobile AB is een Zweedse autofabrikant. Het bedrijf is sinds 1990 gescheiden van Saab AB, de vliegtuigbouwer. Het maakte tot 2010 onderdeel uit van General Motors en werd dat jaar verkocht aan Spyker Cars. Dit was van korte duur en in 2011 ging het alsnog failliet. De onderneming is sinds 31 augustus 2012 onderdeel van National Electric Vehicle Sweden (NEVS) die zich richt op de ontwikkeling en productie van elektrische auto's.

Saab is gevestigd in de Zweedse stad Trollhättan, alwaar ook de meeste Saabs uit Saab-fabriek van de band rollen.

Sinds het faillissement van de Kroymans Corporation werd Saab in Nederland door Beherman Nederland B.V geïmporteerd.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken