Amsterdam Kloveniersburgwal

van Jan Sluijter

- Werkcode: 128 202

Jan Sluijter over Amsterdam Kloveniersburgwal

De Kloveniersburgwal te Amsterdam met in het midden het Poppenhuis. Het kwam in de plaats van het pand
genaamd de Gulden Steur werd in 1601 door Jan Poppen gebouwd. In 1642 liet zijn kleinzoon Joan Poppen het huidige gebouw op die plek bouwen. De bekeerde, katholieke Joan Poppen liet een nieuw huis, zonder het toenmalig gebruikelijke inpandige pakhuis, ontwerpen door Philips Vingboons, eveneens katholiek en in die kringen een architect met aanzien. Vingboons ontwierp een pand in de stijl van het Hollands classicisme. De gevel van dit pand is het eerste voorbeeld van een Palladiaanse gevel ontworpen door Philips Vingboons. In het fronton werd bij de bouw het familiewapen geplaatst, dit is in de 18e eeuw verwijderd door de toenmalige eigenaren van het pand.

Het pand staat tegenwoordig bekend als het Vincentiushuis.
Amsterdam Kloveniersburgwal vind je in de categorieën Amsterdam, Andrea Palladio, De Gulden Steur, Fotografie, Kloveniersburgwal en Nederland.
Jan Sluijter profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan Sluijter

Ik maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken van Jan Sluijter


Waarom je kiest voor Amsterdam Kloveniersburgwal op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Amsterdam Kloveniersburgwal van Jan Sluijter

Koop de foto Amsterdam Kloveniersburgwal van Jan Sluijter op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 128 202
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
144,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden