Sint Catharinakerk Eindhoven GLOW 2017

Sint Catharinakerk Eindhoven GLOW 2017 van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Sint Catharinakerk Eindhoven GLOW 2017 van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 325781
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
105 gratis verzending!

Omschrijving

Sint Catharinakerk Eindhoven

Lichtproject 8.
WINDOWS ‘Schönes Licht tut gut…’

DANIEL MARGRAF
De Duitse lichtkunstenaar Daniel Margraf leeft en werkt in Berlijn waar hij sinds 1996 als projectiekunstenaar actief is.

De Catharinakerk staat centraal in dit werk en speelt de hoofdrol in de projectie. Het gebouw functioneert niet als een blanco canvas maar is totaal verweven met het interieur. De neogothische architectuur versterkt dat effect. Het werk voedt zichzelf als het ware: de geprojecteerde beelden zijn bijvoorbeeld uit de kerkramen genomen. Die zijn behoorlijk beschadigd gedurende de oorlog en werden opnieuw ontworpen in de loop van de kerkreconstructie tussen 1945 en 1961.

De motieven van de kerkramen worden van binnen naar buiten gebracht, zodat ze goed zichtbaar zijn voor iedereen. De gekleurde ramen functioneren als dia-slides. Alleen als ze overspoeld worden met licht, onthullen ze hun beeltenis. Met ditzelfde principe projecteren we de inhoud van de ramen naar drie van de vier buitenste gevels, zodat de glas-in-lood-beelden ingebed in de structuur van het gebouw raken. Uitsneden van Bijbelse raamafbeeldingen worden in een collage geweven; een afbeelding waarop veel te ontdekken is. Het resulteert in schoonheid, onverklaarbaar en onverwacht. In de interactie met de klassieke analoge stilstaande projectie, heeft de kijker veel tijd om de beeldinhoud te laten werken, om rond te kijken in het beeld, om er helemaal in weg te zinken en elke keer iets nieuw

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken