Angkor Wat

Angkor Wat van Studio W&W

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 187706

Angkor Wat van Studio W&W

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
99 gratis verzending!
Angkor Wat van Studio W&W

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Angkor Wat (?????????, 'Hoofdtempel') is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument in de wereld, met een gebied van 126,6 hectares (1.626.000 m2).[1] Het werd origineel gebouwd als een Hindoe tempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk aan in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw.[2] Het werd gebouwd door de Khmer koning Suryavarman II [3] in de vroege twaalfde eeuw in Ya?odharapura (????????? tegenwoordig Angkor), de hoofdstad van het Khmer-rijk, als zijn staats tempel en uiteindelijk praalgraf. In tegenstelling tot de Shaivistische traditie van vorige koningen, was Angkor Wat toegewijd aan Vishnoe. Als best bewaarde tempel in het gebied, is het de enige dat een belangrijk religieus centrum bleef sinds de bouw. De tempel staat aan het hoogtepunt van de hoog klassieke stijl van Khmer architectuur. Het is een symbool van Cambodja geworden en staat op de nationale vlag. Het is de grootste toeristische trekpleister van het land.

Angkor Wat combineert twee basisconcepten van Khmer tempel architectuur: de tempelberg en de latere tempelgalerij. Het is ontworpen om de Berg Meroe voor te stellen, het thuis van de Devas in Hindoeïstische mythologie: binnen een slotgracht en een 3,6 kilometer lange buitenmuur staan drie vierkante galerijen, allemaal hoger dan de vorige. In het centrum van de tempel staat een quincunx van torens. In tegenstelling tot de meeste Angkoriaanse tempels is Angkor Wat gericht naar het westen; aca

Over Studio W&W

Studio W&W profielfotoStudio W&W

Alle werken