Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende

van Joep de Groot

- Werkcode: 302 735

Joep de Groot over Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende

Dat ik deze berk – het zijn denk ik mijn favoriete bomen – samen met deze heide op de foto wilde zetten stond vast. Onderweg naar dit veldje zag ik al dat er wat wolken in de lucht zaten. Wat een geluk, dat moest wel een mooie foto worden! Aangekomen op de beoogde plek kwam ik erachter dat de boom precies voor de wolk zou vallen als ik de heide op de voorgrond wilde nemen. Dan maar wat anders proberen… Toe de zon eenmaal op was en ik wilde vertrekken kwam ik weer langs deze compositie. De wolk was nu opgeschoven en zat aan de andere kant van de boom. Met mijn statief (incl. camera) nog in de hand besluit ik dat ik hem nog best even neer kan zetten om een foto te maken. De foto blijkt de beste uit de serie. Alleen jammer dat de wolk nu geen roze randje meer heeft.
Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende vind je in de categorieën Bloemen, Fotografie, Hasselsvennen, Heide, Leende, Nazomer, Ochtend, Paars, Stilleven, Zomer, Zon, Zonsopkomst en vroeg.
Joep de Groot profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Joep de Groot

Al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door de natuur en zijn schoonheid. Pas later ben ik me toe gaan leggen op het vastleggen hiervan door middel van foto's. In eerste instantie waren dit simpele kiekjes van dingen die ik mooi vond. Gedurende de daaropvolgende jaren heb ik mezelf uitgedaagd de kwaliteit van mijn foto's te verbeteren. Vooral foto's van anderen zijn altijd een inspiratiebron geweest om mezelf te verbeteren. Door het bestuderen van vele boeken, tutorials en tijdschriften heb ik mezelf geleerd wat ik nu toepas. Mijn fotografische stijl kenmerkt zich als weids, kleurrijk en expressief. Veel foto's in mijn portfolio zijn genomen met een groothoeklens tijdens zonsopkomst of -ondergang. Door middel van mijn foto's wil ik de schoonheid van de natuur laten zien en met name van het Nederlandse landschap, waarvan ik denk dat het onterecht ondergewaardeerd wordt. Naast landschappen fotografeer ik ook andere onderwerpen in de natuur zoals insecten en andere dieren, planten en paddenstoelen. De echte uitzonderingen hierop zijn enkele architectuur- en stadsfoto's. Doordat ik zelf geen auto bezit, heb ik voornamelijk het gebied rond mijn woonplaats Eindhoven tot mijn werkgebied gemaakt. In de loop van de tijd heb ik hier verschillende fascinerende fotolocaties, buiten de algemeen bekende gebieden zoals de Strabrechtse heide en Kampina, ontdekt.

Alle werken van Joep de Groot


Waarom je kiest voor Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende van Joep de Groot

Koop de foto Bloeiende heide op de Hasselsvennen, Leende van Joep de Groot op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 302 735
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden