Bloemen in een vaas, Paulus Theodorus van Brussel

Bloemen in een vaas, Paulus Theodorus van Brussel

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Bloemen in een vaas, Paulus Theodorus van Brussel uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 382861
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

Flowers in a Vase, Paulus Theodorus van Brussel (1789).

Van Brussel werd geboren in Zuid-Polsbroek, nabij Utrecht. Zijn eerste leermeester was de Haarlemse schilder Jan Augustini (1729-1773), voor wie hij werkte aan decoratieve schilderijen voor de muren van elegante huizen.

Van Brussel verhuisde in 1774 naar Amsterdam en woonde daar voor de rest van zijn leven, actief als schilder van fruit- en bloemstillevens; gedateerde werken zijn bekend van 1778 tot 1794. Zijn kleurrijke en goed afgewerkte schilderijen werden in vooraanstaande collecties in heel Europa tentoongesteld.

Hij verdronk tijdens het schaatsen, op 41-jarige leeftijd.

De bloemen op dit weelderige stilleven zijn onder andere hyacinten, ochtendglorieën, goudsbloemen, pioenen, rozen, irissen en tulpen. Zoals vaak het geval is, is het boeket niet geschilderd uit het leven, maar op een zeer denkbeeldige manier samengesteld uit bloemen die op verschillende momenten in bloei stonden. De terracotta vaas is versierd met reliëfs van laurierslingers en een medaillon met een antieke kop in profiel.

De stijl van Van Brussel is sterk gebaseerd op die van zijn voorganger Jan van Huysum. Zoals de meeste van zijn schilderijen, waaronder Bloemen in een vaas en Fruit en Bloemen, is dit werk geschilderd op een gladde mahoniehouten plaat.