CORNERED

van db Waterman

- Werkcode: 46 612

db Waterman over CORNERED

CORNERED is een collage kunstwerk over een man die zich in een hoek gedrukt voelt.
Mijn collages zijn handgemaakte originele kunstwerken. Hiervoor gebruik ik foto's,
afbeeldingen en teksten uit tijdschriften en kranten, die ik in de loop der jaren heb verzameld.
De collages komen heel zorgvuldig tot stand door afbeeldingen over elkaar te plakken, soms weer los te trekken, totdat een geheel ontstaat dat in evenwicht is.Door de lagen over elkaar heen aan te brengen ontstaat soms een transparant effect, zoals alleen met aquarelverf mogelijk is. De meeste collages zijn bewerkt met acrylverf, in de vorm van stempelwerk of gewoon overgeschilderd. Daarnaast gebruik ik vaak een balpen of potlood om op de collages te tekenen.
Mijn inspiratie voor deze collages vind ik in verweerde reclameboren en zuilen, afbladderende verf en allerlei dingen in verval.
Er zullen veel kleine details zichtbaar worden als het werk geprint is op een groter formaat!
CORNERED vind je in de categorieën Abstract, Alleen op de wereld, Alleenstaande, Angst, Aquarel, Balpen, Bedreiging (risico), Beeldtaal, Cirkel, Collage, Compositie (beeldende kunst), Contemporary, Decoratie, Decoratieve kunst, Digitale Kunst, Donker, Eenzaamheid, Emotie, Erotiek, Expressionisme, Figuur, Gelaagdheid, Gevoel, Graffiti, Groen, Hoek (meetkunde), Illustraties, Kleuren, Knippen en plakken, Kunst, Mannen, Mensen, Modern, Patronen, Pen, Plakken, Popart, Poster (kunst), Print screen, Rood, Schilderijen, Surrealisme, Transparantie (optiek), Turquoise, Typografie, Urban / Street, Verhaal, Vintage, Wachtkamer en Zoon (familie).
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor CORNERED als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

CORNERED van db Waterman

Koop de illustratie CORNERED van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 46 612
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
198,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden