DANCE WITH ME

van db Waterman

- Werkcode: 121 679

db Waterman over DANCE WITH ME

Mixed media en assemblage op papier. Dit werk hoort bij de serie 'collages'. De collages zijn opgebouwd met allerlei foto's, plaatjes en afbeeldingen die ik in de loop der jaren heb verzameld. Als eerste schilder ik een ondergrond met aquarel of acrylverf en bewerk deze met stempeldruk, verfspatten en krabbeltekeningen. Daarop wordt de collage in lagen aangebracht en soms weer losgetrokken om een oud en verweerd effect te creëren. Door de lagen over elkaar heen aan te brengen ontstaat een transparant effect, zoals alleen met aquarelverf mogelijk is. De eerste lagen zijn zichtbaar door de collage lagen heen. De meeste collages zijn bewerkt met acrylverf, in de vorm van stempelwerk of gewoon overgeschilderd. Daarnaast gebruik ik vaak een balpen of potlood om op de collages te tekenen. Er zullen veel kleine details zichtbaar worden als het werk geprint is op een groter formaat!
DANCE WITH ME vind je in de categorieën , 1950-1959, Ansichtkaart, Aquarel, Back to school, Buitenplaats, Cafés / Restaurants, Collage, Confetti, Contemporary, Dagrecreatie, Dans, Dansmuziek, Decoratie, Decoratieve kunst, Expressionisme, Feest, Festival, Frankrijk, Gelaagdheid, Geluk, Genot, Geschiedenis, Graphics, Groep (sociologie), Heart Wood, Illustraties, Jeugd, Jurk, Koppel, Kunst, Liefde, Mannen, Model (persoon), Modern, Muziek, Muziekgroep, Oud & Nieuwjaar, Parijs, Persoon, Poster (kunst), Recreatie, Romantische droomwereld, Rood, Schilderijen, Steden, Textuur, Tijdschrift, Transparantie (optiek), Uitstapje, Urban / Street, Vintage, Vriendschap, Vrije tijd, Vrouw, Zomer en Zomertijd.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor DANCE WITH ME op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

DANCE WITH ME van db Waterman

Koop de illustratie DANCE WITH ME van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 121 679
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
200,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden