Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil

van MadameRuiz

- Werkcode: 974 992

MadameRuiz over Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil

Dame im Gelben Kleid

Max Kurzweil was een Oostenrijkse kunstschilder en graficus in de stijl van de Jugendstil. Dit schilderij betreft een digitale beeldbewerking waarin de harde verzadigde kleuren van het origineel zijn verzacht tot pastel tinten en zijn gecombineerd met natuurlijke bloemmotieven zoals we dat kennen vanuit de Jugendstil. Een creatieve draai aan een bekend kunstwerk van een oude meester.

Een mooie vrouw in een vrolijke, gele jurk, is neergestreken op een Jugendstil bank met vele bloemen. Ze heeft haar jurk mooi over de bank gedrapeerd en haar armen strekken zich naar beide kanten uit, waardoor deze vrouw een zeer zelfverzekerde houding uitstraalt. Haar armen, jurk en de bank benadrukken allen het horizontale karakter van dit schilderij, waardoor het net lijkt alsof dit schilderij in 3 vlakken is opgedeeld. Belangrijke kleuren in dit schilderij zijn pastelkleuren in de tinten oud roze, vrolijk geel, blauw en groen.

Door het kleurrijke van dit schilderij in combinatie met de bloemetjes en de vrolijke jurk, zal het op romantische wijze sfeer geven aan jouw interieur.

categorie: Nieuwe Meesters, Jugendstil, vrouwenportret

Max Kurzweil (Künstler), Dame in Gelb, 1899, Wien Museum Inv.-Nr. 117376, CC BY 4.0, Foto: Birgit und Peter Kainz, Wien Museum (https://sammlung.wienmuseum.at/objekt/200675/)
Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil vind je in de categorieën Art Nouveau, Bloemen, Digitale Kunst, Geel, Horizontaal, Max Kurzweil, Nieuwe Meesters, Oude Meesters, Pastel, Roze, Schilderijen, dame in geel en kurzweil.
MadameRuiz profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door MadameRuiz

Ik ben MadameRuiz, kunstenares van beroep. Mijn echte naam is Miriam Groenen, maar ik ben getrouwd met Kristian en Ruis is de naam van mijn man. Dat maakt mij dus op twee manieren MadameRuiz. En geef nou toe, Ruiz klinkt toch net wat exotischer dan Ruis :) Daarnaast hebben we samen twee zoontjes, Gideon en Viktor, sta ik als kunstdocent voor de klas en ben ik zangeres met mijn band The Marrows. Met onze band maken we tweestemmige acoustische versies van voornamelijk pop en countrymuziek en zijn we te boeken als duo en als kwartet.

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem.

Als kunstenares maak ik vooral veel inkt portretten in opdracht. Ik ben bekend geworden met mijn inkt portretten via het televisie programma VTWonen Weer verliefd op je huis (februari 2021). Ik maak veel inkt portretten van én voor particulieren; van zwangerschapsportretten, huwelijksportretten, kindportretten, liefdesportretten en familieportretten tot portretten van huisdieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Deze inkt portretten zijn overigens allemaal handwerk, getekend en geschilderd met oost indische inkt op aquarelpapier.

Sinds driekwart jaar (maart 2022) maak ik ook veel digitale schilderijen die ik verkoop hier via Werk aan de Muur. Een super leuke nieuwe uitdaging en inmiddels siert mijn digitale werk al bij veel mensen aan de muur. Super leuk

Alle werken van MadameRuiz


Klantbeoordelingen van Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil 4.5 / 5 (1 beoordeling)

Sonja Geverifieerde klant
Nederland
4.5 / 5

Ik geniet elke dag van mijn aankoop!
Het kunstwerk op canvas geprint en met goudkleurige omlijsting is van een uitstekende kwaliteit. Vakkundig gemaakt, zeer zorgvuldig verpakt, goede communicatie. Ik ben al aan het sparen voor het volgende kunstwerk!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh 5 mei 2022
Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil van MadameRuiz

Koop dit digital art werk Dame in gele jurk omringd met bloemen, naar het werk van Max Kurzweil van MadameRuiz als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 974 992
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
174,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden