De Omgekeerde Wereld

De Omgekeerde Wereld van Frans Blok

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 180256

De Omgekeerde Wereld van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
191 gratis verzending!
De Omgekeerde Wereld van Frans Blok

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Stel je voor de al het land op Aarde water zou zijn en al het water land. Dat de continenten oceanen worden en de oceanen continenten. Dat alle eilanden meren worden en alle meren eilanden. Met een complete omkering van het reliëf. Hoe zou onze wereld er dan uit zien?

Deze omgekeerde wereldkaart laat het zien: een planeet met ruim twee keer zoveel landoppervlakte als de onze, gegroepeerd rond een paar reusachtige waterbassins.

Een groot deel van al dat land zal dunbevolkt of zelfs helemaal onbewoond zijn. Het continent Pacifica, omgeven door hoge bergketens, is één grote woestijn. En het zuidelijk halfrond is beneden de 45ste breedtegraad één wereldomspannend Siberië.

Maar er zijn ook groene gebieden waar het goed toeven is, zoals bijvoorbeeld het Mediterraan schiereiland, de Grote Eilanden in de Canadese Oceaan, of het gebied van de Indonesische meren.

De kleurstellingen van de kaart zijn geinspireerd door de bekende Blue Marble-kaarten van de NASA, die gebaseerd zijn op het werkelijke beeld van de Aarde vanuit de ruimte gezien.

Over Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken