De Omgekeerde Wereld

van Frans Blok

- Werkcode: 180 256

Frans Blok over De Omgekeerde Wereld

Stel je voor de al het land op Aarde water zou zijn en al het water land. Dat de continenten oceanen worden en de oceanen continenten. Dat alle eilanden meren worden en alle meren eilanden. Met een complete omkering van het reliëf. Hoe zou onze wereld er dan uit zien?

Deze omgekeerde wereldkaart laat het zien: een planeet met ruim twee keer zoveel landoppervlakte als de onze, gegroepeerd rond een paar reusachtige waterbassins.

Een groot deel van al dat land zal dunbevolkt of zelfs helemaal onbewoond zijn. Het continent Pacifica, omgeven door hoge bergketens, is één grote woestijn. En het zuidelijk halfrond is beneden de 45ste breedtegraad één wereldomspannend Siberië.

Maar er zijn ook groene gebieden waar het goed toeven is, zoals bijvoorbeeld het Mediterraan schiereiland, de Grote Eilanden in de Canadese Oceaan, of het gebied van de Indonesische meren.

De kleurstellingen van de kaart zijn geinspireerd door de bekende Blue Marble-kaarten van de NASA, die gebaseerd zijn op het werkelijke beeld van de Aarde vanuit de ruimte gezien.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor De Omgekeerde Wereld op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Omgekeerde Wereld van Frans Blok

Koop dit digital art werk De Omgekeerde Wereld van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 180 256
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
238 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.