De Oranjekerk in Amsterdam

van Don Fonzarelli

- Werkcode: 100 080

Don Fonzarelli over De Oranjekerk in Amsterdam

De Oranjekerk in Amsterdam.

Een zwart/wit werk van Don Fonzarelli

De van oorsprong hervormde Oranjekerk is in de jaren 1902/1903 gebouwd. Al tien jaar eerder is er de wens om in het uitbreidingsgebied aan de zuidkant van de stad een nieuw kerkgebouw neer te zetten. In 1899 wordt het bouwterrein uiteindelijk aangekocht. De aanbesteding vindt op 28 februari 1902 plaats. Het kerkgebouw is ontworpen door de uit een domineesfamilie afkomstige architect C.B. Posthumus Meyjes. Het is bij de aanbesteding nog niet zeker of de kerk een kerktoren zal krijgen of alleen een eenvoudig daktorentje. Om het geld voor een echte toren bijeen te krijgen, wordt een ?Stuiversvereeniging Torenbouw Kerk YY? (destijds de aanduiding van de Pijp) opgericht. Op 6 maart 1902 wordt daadwerkelijk met de bouw begonnen.

De Oranjekerk wordt op vrijdagmiddag 11 september 1903 ingewijd. Het kerkgebouw wordt in verschillende krantenberichten omschreven als een groot en mooi gebouw, waarvan de grondvorm een Grieks kruis is, met achtkantige zijarmen. De kerk bevat 1500 zitplaatsen en heeft geen zijkolommen: de predikant is dus van elke plaats goed te zien. In drie van de vier kruisarmen is een gaanderij met zitplaatsen voor kerkbezoekers, in de vierde arm staat de preekstoel, waarboven een gaanderij is. De kerk (mét toren!) wordt in gebruik genomen met een rede door ds. A. Voorhoeve.

De inwijdingsrede van ds. Voorhoeve wordt ten behoeve van de aanschaf van een orgel uitgegeven. In 1904 wordt een co
Don Fonzarelli profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Don Fonzarelli

Don Fonzarelli is een in Amsterdam geboren en getogen fotograaf en musicus.
Zijn werk behelst stadsgezichten, architectuur-, portret-, concert-, reportage-, candid- naakt- en fine art-fotografie.
De fotografie kenmerkt zich door hoge contrasten en scherpe lijnen, die zeker wat zijn stadsgezichten en architectuurfotografie betreft een pure en serene uitstraling geeft.
Op verzoek maakt hij een foto van bijvoorbeeld uw geboortehuis, de straat of het plein waar u opgroeide, de school die u bezocht, de plek waar u uw partner heeft ontmoet et cetera Dat is een geweldig cadeau voor uzelf of een familielid, een vriend, een kennis, collega, een jubilaris noem maar op. Een prachtige aanwinst voor ieder interieur; in de woon- of slaapkamer, op kantoor in de etalage van uw winkel et cetera.
Ook voor een portret, reportage of anderszins kunt u contact met hem opnemen.
VPublicaties en opdrachten voor: Anouk van Nes, Joe Satriani, Stuart Hamm, Jeff Campitelli, het Parool, Yamaha Music Co., Gerrie vd Kleij, Mylou Frencken, hotel Mr Jordaan, Carl Verheyen, John Mader, VT Wonen, Music Maker, Interface, Dave Marotta, AT5, Marco Minnemann, Mike, Keneally, Bryan Beller, Mirthe Bron en vele anderen.
Contact via don@donfonzarelli.com

Alle werken van Don Fonzarelli


Meer weten over Don Fonzarelli?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De Oranjekerk in Amsterdam op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De Oranjekerk in Amsterdam van Don Fonzarelli

Koop de foto De Oranjekerk in Amsterdam van Don Fonzarelli op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 100 080
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
266,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden