De Prinsenhof in Delft, Nederland in zwart-wit

De Prinsenhof in Delft, Nederland in zwart-wit van Christa Thieme-Krus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 209602

De Prinsenhof in Delft, Nederland in zwart-wit van Christa Thieme-Krus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Museum Prinsenhof is een museum aan het Sint Agathaplein in Delft. Oorspronkelijk heette het het Sint Agatha klooster. Een rijke weduwe, Alyd Busers en haar dochter Aechte sloten zich eind veertiende eeuw aan bij een groep Delftse zusters. In 1403 nam deze groep een huis aan de Oude gracht in gebruik als klooster. De groep nonnen werd in de loop der jaren steeds groter en na vele uitbreidingen van het gebouw werd het het grootste en rijkste klooster binnen de muren van middeleeuws Delft. Van 1572 tot 1584 werd het ingericht als hof van Prins Willem van Oranje. Daardoor staat het sindsdien bekend als "Het Prinsenhof". In 1584 werd Willem van Oranje in het Prinsenhof vermoord door Balthasar Gerards.

Deze foto is onderdeel van een serie zwartwit fotografie van Nederlandse dorpen en steden.

Over Christa Thieme-Krus

Christa Thieme-Krüs is het innovatieve en creatieve brein achter Thicor CreAssist. Door haar interesse in wat mens en dier doet bewegen is zij in 1991 na de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid op de Fontys Hogeschool in Sittard, psychologie gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Vooral de reclamepsychologie had haar interesse. Na haar studie is zij een tiental jaren werkzaam geweest in de zakenwereld, voornamelijk op het gebied van de Public Relations en Marketing. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze bleef werkzaamheden verrichten als freelance grafisch vormgever, fotograaf en kunstenaar onder de naam Thicor Mixed Media. Door haar sociale betrokkenheid deed en doet zij regelmatig vrijwilligerswerk voor lokale verenigingen en instanties en startte zij in 2001 met teken- en schilderlessen in eigen atelier, eerst aan kinderen en daarna ook aan volwassenen. Zijdelings bleef zij zich bezighouden met de fotografie. Na een werkproject van een jaar in Gran Canaria is zij in 2011 terug gekomen naar Nederland en heeft zij begin 2012 haar kennis en kunde gebundeld in een geheel nieuw bedrijf: Thicor CreAssist.

Alle werken