Dorpskerk te Heemskerk in kleur

van Fela le Blanc

- Werkcode: 300 757

Fela le Blanc over Dorpskerk te Heemskerk in kleur

De kerk wordt voor het eerst genoemd in 1063. Hoe deze eruit heeft gezien, is onbekend. In de loop der eeuwen werd er een kerk gebouwd van tufsteen, een grauwe vulkanische steensoort uit de Eifel, op de plek van de huidige. De toren is in de 13e eeuw opgetrokken uit de zogenaamde kloostermoppen, dit zijn gebakken grote stenen die gebruikt werden om kloosters mee te bouwen. De kerk was gewijd aan de heilige Sint Laurentius. De onderbouw van de toren behoort tot de Romaanse bouwstijl. De bovenbouw behoort tot de Vlaamse kunstgotiek. Het in gotische stijl gedeelte is waarschijnlijk ontstaan in de eerste helft van de vijftiende eeuw.
De Spanjaarden sloopten, tijdens het beleg van Alkmaar in 1573, alles wat brandbaar was uit de kerk. Alleen de toren bleef ongeschonden. Inmiddels had de hervorming plaatsgevonden. In 1585 stortte de spits naar beneden door een blikseminslag. De toren werd herbouwd in een andere steensoort, wat nog altijd zichtbaar is.

Na de aftocht van de Spaanse soldaten begon de herbouw door de protestanten. Het wordt een zaalkerk zonder koor in gotische stijl. De kerk werd herbouwd in 1628. Een jaar later is de kerk helemaal klaar. De haan stamt uit 1728. Sinds 1798 is de toren gemeente eigendom. Een consistoriekamer werd achter in de kerk gebouwd in 1868.

In 1970-1973 zijn de toren en de kerk gerestaureerd. De toren is aangewezen als rijksmonument[1] en wordt 's avonds door schijnwerpers verlicht. Sinds 1967 zijn zowel de kerk als toren als rijksmonument
Dorpskerk te Heemskerk in kleur vind je in de categorieën Dorpskerk (Heemskerk), Fotografie, Heemskerk en heemskerk centrum.
Fela le Blanc profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Fela le Blanc

If you have special wishes you can always contact me. Everything can be adjusted

Alle werken van Fela le Blanc


Waarom je kiest voor Dorpskerk te Heemskerk in kleur als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Dorpskerk te Heemskerk in kleur van Fela le Blanc

Koop de foto Dorpskerk te Heemskerk in kleur van Fela le Blanc op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 300 757
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden