Dragon's Eye, The Cave of Gold at Bornisketaig

Dragon's Eye, The Cave of Gold at Bornisketaig van Hans den Boer

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Dragon's Eye, The Cave of Gold at Bornisketaig

van Hans den Boer

Dragon's Eye, The Cave of Gold at Bornisketaig van Hans den Boer

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 717831
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

De Cave of Gold, gelegen vlak bij Bornesketaig op het Schotse eiland Skye, is zelfs bij de meeste locals aldaar relatief onbekend. Zelfs diegenen die het dan wél kennen weten weer niet dat het eigenlijk bestaat uit 3 grotten die vlak naast elkaar liggen.

Vrijwel alle foto's die je kunt vinden zijn van bovenaf gemaakt, maar pas écht mooi wordt het als je het aandurft om met eb de grotten in te gaan. Je hebt dan zo'n maximaal één tot anderhalf uur de tijd voordat het water weer naar binnenstroomt.

Ook aan de "Cave of Gold" is een legende verbonden. Een bagpiper die de grot binnengaat om een draak te verslaan die voor veel onheil zorgt. Het geluid vaneen gevecht volgt, de tonen van de doedelzak verstommen en een doodse stilte volgt. De doedelzakspeler komt nooit meer terug, maar ook de draak heeft zich nooit meer vertoond.

Een ander verhaal, zo mogelijk nog onwaarschijnlijker, is dat in 1746 een goudschat van zo'n 35.000 Britse ponden - zeg maar een kleine 10 miljoen euro - naar Schotland werd verscheept om Prince Bonnie Charlesen zijn jakobitische bondgenoten te ondersteunen in de opstand tegen Engelsen. Helaas kwam arriveerde het goud 2 weken ná de allesbeslissende nederlaag bij Culloden. Het verhaal gaat dat het goud verborgen is langs de oevers van Loch Arkaig, maar er zijn ook geruchten dat het verstopt zou zijn in de Cave of Gold....

Dit werk wordt aangeboden door Hans den Boer

Hans den Boer profielfotoHans den Boer: gedrevenheid en perfectie (en een vleugje humor)

Voor freelance fotograaf Hans den Boer (1958) is fotograferen een constante zoektocht naar mooie onderwerpen. In de ruige Schotse natuur is hij altijd onderweg naar een mooie, mysterieuze of mystieke plaats. Om daar de perfecte foto te maken wacht hij geduldig op het juiste licht, of komt er zo nodig het volgende jaar weer terug.
Als hij met een model werkt, zoekt hij naar de schoonheid van lijnen, sterke theatrale poses of hij maakt een figuurstudie van kracht of beweging. De basis van het fotograferen van mensen is altijd interactie en communicatie, of dat nu kinderen, groepen of (naakt)modellen zijn.

Alle werken