Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 578 727

Over Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde

Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde

Een woedend getij schiet op rond twee kleine transportbootjes die op weg zijn naar een ramp onder een stormachtige hemel. De bemanning van de kaag, wanhopig om een botsing met het snel naderende smalschip te vermijden, heeft het horizontale rondhout losgelaten om de wind uit het grootzeil te halen. Op deze manier zal het schip vertragen en - met een beetje geluk - veilig achter het kleinere vaartuig passeren. Een kleinere open boot gaat naar hen toe, twee mannen wijzen naar de dreigende catastrofe.

De zijwaartse beweging van de drie schepen en hun convergerende diagonale lijnen versterken de spanning. Een zwakke zonnestraal verlicht het zeil van de kaag; het benadrukt het drama maar suggereert, samen met de vlag die nog op het masttopje wappert, misschien ook een sprankje hoop in een meedogenloze zee. Dergelijke foto's waren populair in het zeventiende-eeuwse Nederland omdat ze spannend waren, maar ze herinnerden ook aan de gevaren die de honderden zeelieden, die een belangrijk deel van de welvaart van het land vormden, tegenkwamen.
Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde vind je in de categorieën Barok, Boten & Schepen, Gouden Eeuw, Oude meesters, Schilderijen, Willem van de Velde, Willem van de Velde de Oude, Zeilen en Zeilschip.

Waarom je kiest voor Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde uit de oude meesters collectie

Koop Een Nederlands schip in een sterke wind, Willem van de Velde als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 578 727
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
143,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden