Eikenblad op kleurig kwel

Eikenblad op kleurig kwel van Karla Leeftink

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Eikenblad op kleurig kwel van Karla Leeftink thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 134129

Eikenblad op kleurig kwel van Karla Leeftink

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Eikenblad op kleurig kwel van Karla Leeftink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

In het najaar ben ik op zoek gegaan naar kwel voor macrofotografie. Op verschillende plaatsen in het beekdalstelsel van de Drentse Aa is het te vinden. Kwel is eigenlijk grondwater. Dit grondwater stroomt vanaf het Drents Plateau naar de lager gelegen plekken zoals beekdalen en komt daar aan het licht. Soms doet het water er tientallen tot zelfs honderden jaren over om de oppervlakte te bereiken. In die tussentijd is het verrijkt met allerhande mineralen. Ook ijzer is opgenomen. Bij het aan de oppervlakte komen van het kwelwater begint dit ijzer te reageren met de zuurstof uit de lucht. Dit zorgt ervoor dat het grondwater dan een roestbruine kleur krijgt. Kwel kan er door dit alles prachtig uitzien, een kleurrijk geheel door de mineralen en het vormt in het voorjaar een goede voedingsbodem voor dotterbloemen, holpijp en waterviolier.

Over Karla Leeftink

Karla Leeftink profielfotoIk houd mij vooral bezig met natuurfotografie. Ik woon momenteel in Assen en ben veel te vinden in de gebieden van de Drentsche Aa op de momenten van de dag waarop ik verwacht dat het licht het mooist is. Landschapsfotografie en het fotograferen van dieren horen bij mijn voorkeuren.

Alle werken