Het Drakenfontein van 's-Hertogenbosch bij avond in zwart-wit

Het Drakenfontein van 's-Hertogenbosch bij avond in zwart-wit van Den Bosch aan de Muur

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Het Drakenfontein van 's-Hertogenbosch bij avond in zwart-wit

van Den Bosch aan de Muur

Het Drakenfontein van 's-Hertogenbosch bij avond in zwart-wit van Den Bosch aan de Muur

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 735695
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Een prachtige avondopname van de Stationsweg in 's-Hertogenbosch, ofwel Den Bosch, met zicht op het Drakenfontein. Op de achtergond zijn enkele mooie historische panden te zien waarbij de auto's die rond de draak reden in mooie lichtstrepen worden weergegeven.

Het standbeeld is geplaatst in 1903 en was onderdeel van een wedstrijd die door de gemeente was uitgeschreven. Jonkheer Bosch van Drakesteijn, Commissaris van de Koning(in) in Noord-Brabant van 1856 tot zijn overlijden in 1894, had een legaat van 10.000 gulden vermaakt aan de gemeente 's-Hertogenbosch om een gedenkteken op te richten voor zijn tweelingdochters, die in 1881 op 17-jarige leeftijd waren overleden. Het standbeeld zou aanvankelijk vlak voor het station komen te staan, maar het is iets verder naar het oosten geplaatst, in de richting van de binnenstad.

Er werd een wedstrijd uitgeschreven. De gebroeders De Leeuw uit Nijmegen wonnen deze, maar de Draak is niet naar hun ontwerp gemaakt. Architect van 't Zand Jules Dony kreeg de opdracht een ontwerp te maken voor de drakenfontein. De draak en de kleine draken zijn gefabriceerd bij de firma F.W. Braat in Delft. De sokkel is gemaakt door de firma N. Glaudemans, een steenhouwerij.
De Mooiste foto's van Den Bosch vind je bij Den Bosch aan de Muur!

---------------------
Naadloos Fotobehang Den Bosch - Poster van Den Bosch - Foto van Den Bosch - Foto wanddecoratie Den Bosch - Canvas Den Bosch - Den Bosch op Aluminium - Den Bosch Op Acryl - Panorama Den Bo

Dit werk wordt aangeboden door Den Bosch aan de Muur

Den Bosch aan de Muur profielfotoWelkom bij Den Bosch aan de Muur!
Hier vind je de exclusieve fotocollectie van 's-Hertogenbosch, op zijn mooist.
Oogstrelende foto wanddecoratie van 's-Hertogenbosch op hoogwaardige materialen in alle gewenste afmetingen. Je kan kiezen uit naadloos fotobehang, Acryl, Aluminium dibond, Staal, X-pozer en nog veel meer. Kies ook voor Den Bosch aan de muur en breng die gezellige sfeer naar binnen. We geven je bovendien gratis & vrijblijvend advies voor jouw bedrijf, kantoor of etablissement . Benieuwd wat Den Bosch aan de Muur voor jou kan betekenen? Bel voor meer info: 06 - 3068 1086

Alle werken