Het getal 42

van Frans Blok

- Werkcode: 978 247

Frans Blok over Het getal 42

Ik wordt vrolijk van het spel van kleuren, lijnen en vormen op deze detailfoto van een stalen scheepsromp. Een wonderlijke kleurencombinatie van een turquoise-achtig blauw, een roze vlak en een stukje rood, met om het af te maken een accent in knalgeel. Er zijn wat krassen en bobbeltjes die het oppervlak structuur geven en er is een slordige streek blauwe verf op het roze vlak.

Het getal 42 van het diepgangsmerk, net boven de lasnaad tussen de twee grote kleurvlakken, is uitgevoerd in reliëf. En vervolgens is dat getal ook nog eens aangezet met een lik gele verf.

Ingewijden weten natuurlijk dat 42 niet zomaar een getal is, maar een speciale metafysische betekenis heeft. Iets met een computer die heel erg lang moest nadenken. 42 is de zin van het leven, zou je kunnen zeggen. Maar leg dat maar eens uit aan mensen die het boek niet gelezen hebben...

Enfin, ook zonder die kennis valt er te genieten van de kleuren, lijnen en vormen, gespot aan de Parkkade in Rotterdam.
Het getal 42 vind je in de categorieën Boten & Schepen, Cijfer, Diepgangsmerk, Fotografie, Getal (wiskunde), IJzer (element), Kleuren, Reliëf (beeldhouwkunst), Staal (legering), Verf en 42.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Het getal 42 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het getal 42 van Frans Blok

Koop de foto Het getal 42 van Frans Blok op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 978 247
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
156 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.