Kotoku-in

Kotoku-in van Studio W&W

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Kotoku-in van Studio W&W thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 193180

Kotoku-in van Studio W&W

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Kotoku-in van Studio W&W

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

K?toku-in (Japans: ???) is een boeddhistische tempel van de J?do sh?-sekte in de stad Kamakura in de Japanse prefectuur Kanagawa.

De tempel staat bekend om haar daibutsu (Grote Boeddha; ??), een monumentaal bronzen standbeeld van Amida-Boeddha, een van de beroemdste iconen van Japan. Het standbeeld is 13,35 meter hoog en bestaat uit meerdere afzonderlijk gegoten en kunstig samengevoegde delen. Het heeft een gewicht van 121 ton en is opgetrokken in de Japanse boeddhistische stijl van de Kamakura-tijd (1192-1333)

Zoals meestal het geval is, wordt ook hier Amida weergegeven in zittende meditatiehouding. Zijn handen rusten in zijn schoot (Dhyana-Mudra), waarbij de beide wijsvingers in bijzondere vorm zijn opgericht en door contact met de duimen twee driehoeken vormen (Amithaba Dhyana-Mudra, Japans: Amida J?-in). Onder de negen manieren van begroeting (Japans: Raig?), waarmee Amida volgens de Japanse traditie de gelovige gestorvenen van het Zuiver Land-boeddhisme in het 'Zuivere Land' begroet, is dit de hoogste, genoemd de J?bon J?sh?. Zijn voeten zijn verborgen onder zijn gewaad, wat verwijst naar de positie van Amida als zijnde een van de belangrijkste esoterische, tantrische boeddha's.

Het beeld is hol van binnen en bezoekers kunnen het tegen een vergoeding van binnen bekijken via een ingang aan de achterzijde. In de rug bevinden zich twee vensters, die kunnen worden geopend en uitzicht bieden op het landschap erachter. Deze vensters werden gedoneerd in 1736.

Geschi

Over Studio W&W

Studio W&W profielfotoStudio W&W

Alle werken