Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 8 dagen en 13 uur geldig!

Kraters bij zonsondergang

van Frans Blok

- Werkcode: 994 518

Frans Blok over Kraters bij zonsondergang

Een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb meegemaakt was op 27 april 2022 bij Myvatn, het magische meer in het noorden van IJsland. Inderdaad, op Koningsdag, maar daar was natuurlijk in IJsland niet zo heel veel van te merken. Behalve dan 's avonds, toen de zon toch nog een gaatje in het dikke wolkendek vond en het landschap oranje kleurde.

Myvatn ligt op de breuklijn tussen twee tektonische platen: de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische, die hier door druk vanuit het binnenste van onze planeet uit elkaar geduwd worden. Het landschap toont dan ook talloze sporen van vulkanische activiteit.

Zo zien we in de verte de Hverfjall, een kegelvulkaan waarvan de hellingen bedekt zijn met zwart grind en zand (maar ook dat kleurt mee door het zonlicht)

Meer op de voorgrond zien we een grillig patroon van heuvels en valleien, van land en water. Dit is het gebied van de zogenaamde pseudokraters, die gevormd worden als hete lava in contact komt met water, dat als stoom met explosief geweld een uitweg zoekt.

Dit bijzondere landschap in dit bijzondere licht zorgde voor een onvergetelijk moment. Het was overigens ook heel koud op deze IJslandse lente-avond, maar dat had ik er graag voor over. Dit is een van de vele foto's die ik die avond maakte, bewerkt tot een digitaal schilderij.
Kraters bij zonsondergang vind je in de categorieën Avond, Bergen, Digitale Kunst, Gouden uur, IJsland, Koningsdag (Nederland), Krater (landschapsvorm), Landschappen, Mývatn, Oranje, Vulkanen, Water en Zonsondergang.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Kraters bij zonsondergang op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kraters bij zonsondergang van Frans Blok

Koop dit digital art werk Kraters bij zonsondergang van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 994 518

Shop nu met 10% korting
Nog 8 dagen en 13 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
193,-174,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.