Northern Wheatear, Cowberry and Silver-washed Fritillary and Long-legged Fly from the Natural Histor

Northern Wheatear, Cowberry and Silver-washed Fritillary and Long-legged Fly from the Natural Histor van Studio POPPY

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Northern Wheatear, Cowberry and Silver-washed Fritillary and Long-legged Fly from the Natural Histor

van Studio POPPY

Northern Wheatear, Cowberry and Silver-washed Fritillary and Long-legged Fly from the Natural Histor van Studio POPPY

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 877570
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Binnen 7 tot 9 werkdagen geleverd

Omschrijving

Tapuit, vossebes en zilvergewassen parelmoervlinder en hoogpootvlieg uit het natuurhistorisch kabinet van Anna Blackburne (1768) schilderij van James Bolton.

James Bolton werd geboren in de buurt van Warley in de West Riding of Yorkshire in 1735, de zoon van William Bolton, een wever. James volgde aanvankelijk het vak van zijn vader, maar werd later een autodidactische tekenleraar en uiteindelijk een tollenaar in zijn geboortedorp Warley.[1] Hij trouwde in 1768 met Sarah Blackburn en het echtpaar kreeg vier kinderen. Hij en zijn familie woonden hun hele leven in de omgeving van Halifax.[2]

James en zijn oudere broer, Thomas Bolton (1722-1778), waren fervente natuuronderzoekers, Thomas met een bijzondere interesse in entomologie en ornithologie. Edward Donovan noemde de libel Cordulegaster boltonii naar een exemplaar verzameld door Thomas Bolton.[3] De twee broers droegen bij aan de sectie over natuurlijke historie in The History and Antiquities of the Parish of Halifax in Yorkshire, gepubliceerd in 1775 door John Watson.[2] James Bolton ontwikkelde zijn interesse vervolgens verder door het schrijven of illustreren van een aantal belangrijke natuurhistorische boeken.

Dit werk wordt aangeboden door Studio POPPY

Studio POPPY profielfotoNicoline heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Groningen. In 2011 is Studio POPPY opgericht en ontwerpt zij drukwerk en muurdecoraties. Studio POPPY is gevestigd in hartje Amsterdam.

Alle werken