Paarse Passiebloem

Paarse Passiebloem van Tim Abeln

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Paarse Passiebloem van Tim Abeln

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 293259
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!

Omschrijving

Een wonder van moeder natuur, de Passiebloem. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom deze prachtige bloem zo heet?

Toen Spaanse Christelijke missionarissen deze bloem ontdekten in Zuid-Amerika, noemden ze deze bloem "Espina de Cristo" (Christus' doornen). Elk deel van de bloem bezit symbolische betekenis in erkenning van het kruisigingsverhaal - de passie van de Christus. Vijf kelkbladen en vijf bloemblaadjes verwijzen naar de tien getrouwe apostelen (met uitzondering van Judas en Petrus). Drie stigma's vertegenwoordigen de drie nagels die Christus aan het kruis hielden, terwijl vijf helmknoppen zijn vijf heilige wonden vertegenwoordigen. Van de ranken van de bloem wordt gezegd dat ze lijken op de zwepen die in de flagellatie werden gebruikt, terwijl de filamenten, het kunnen er meer dan honderd bedragen, afhankelijk van de bloem, de doornenkroon uitbeelden.
Buiten de Christelijke wereld doet deze bloem aan een klok denken. In Israël staan ze bekend als "klokbloem", in Griekenland als "klokplant"; Ook in Japan zijn ze bekend als tokeiso. In Hawaiiaans worden ze lilikoi genoemd; Li is een koord dat wordt gebruikt om stof samen te binden, zoals een schoenveter, en 'likoi' betekent ook "om bladeren voort te brengen".

Over Tim Abeln

Tim Abeln profielfotoWelcome! I am a Dutch photographer who just loves to go out and capture the beautiful world around us. Most of my photos are landscapes, animals and flowers. I started doing photography in 2015. Since then my perception has changed, I started seeing different things, started seeing the world in different ways. I always enjoyed a nice walk in the forest, it just seems more beautiful now. I hope you will enjoy my photos. Please feel free to contact me if you have any questions or requests.

Alle werken