Porte d'Aval

Porte d'Aval van Frans van Hoogstraten

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 349787

Porte d'Aval van Frans van Hoogstraten

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
163 gratis verzending!
Porte d'Aval van Frans van Hoogstraten

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Porte d’Aval / Etretat / Frankrijk
Beroemd geworden door de 19e eeuwse impressionisten Claude Monet (L’aiguille vue travers la porte d’aval) en Gustave Courbet, die hier vaak kwamen schilderen.
Maar daarnaast is dit de plaats waar Charles Nunsegger en Francois Coli, twee helden uit de 1e wereldoorlog, voor het laatst in de lucht werden gezien, toen zij op 8 mei 1927, in hun “L’Oiseau Blanc”, vanuit Parijs, als eersten probeerden een transatlantische vlucht te maken. Enkele dagen later op 21 mei, lukte het Charles Lindbergh wel, toen hij met de Spirit of St. Louis vanuit New York op le Bourget landde.

Over Frans van Hoogstraten

Frans van Hoogstraten profielfotoFrans van Hoogstraten (1958) is arts en daarnaast "Award Winning" landschapsfotograaf. Maar hij is vooral ook een liefhebber van de natuur. Onze wereld is turbulent, lawaaierig en vol afleiding. De natuur biedt ons de mogelijkheid om te ontsnappen aan deze drukte. Met zijn dromerige foto's probeert Frans de rust die hij daar ervaart weer te geven. Als het stil is, laat het landschap vaak zijn sublieme aard zien en kunnen er wonderlijke dingen gebeuren. Het samenspel van zonlicht, lucht, water en aarde voelt dan als een mysterie. En de afbeeldingen krijgen hierdoor een opmerkelijk tijdloze, vaak zelfs wat surrealistische uitstraling.  Maar het verstilde werk van deze fotograaf is tegelijkertijd realistisch. Vrij van vervorming of al te veel nabewerking. Het zijn en blijven uiteraard kortdurende ervaringen. En het landschap zelf is doordrongen van de dimensie tijd. Dreigende veranderingen liggen op de loer en kunnen al worden gevoeld......

Alle werken