Stilleven met eikenblad in kwel

Stilleven met eikenblad in kwel van Karla Leeftink

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 134138

Stilleven met eikenblad in kwel van Karla Leeftink

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
89 gratis verzending!
Stilleven met eikenblad in kwel van Karla Leeftink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het fotograferen van kwel is precisiewerk. Kwel is grondwater dat ondergronds is verrijkt met allerlei stoffen en mineralen en op een gegeven moment, soms pas na jaren, aan de oppervlakte komt. Allereerst is het zaak om een mooi stukje van dit kleurrijke grondwater te vinden. Verder moet het niet waaien want dan rimpelt het olieachtige oppervlaktelaagje en wordt het onscherp. De zon hoeft niet te schijnen en de camera moet exact horizontaal boven het kweloppervlak staan op een statief; dat is moeilijk omdat de grond erg drassig en onbetrouwbaar is in de omgeving van het kwelwater. Je zakt er zomaar een eind in weg als je niet oppast. Als je te dichtbij je onderwerp probeert te komen, begint de grond te werken en sijpelt het water weg zodat je een nieuw onderwerp kunt gaan zoeken. De pasteltinten rond het eikenblad spraken me aan dus heel voorzichtig maakte ik deze foto.

Over Karla Leeftink

Karla Leeftink profielfotoIk houd mij vooral bezig met natuurfotografie. Ik woon momenteel in Assen en ben veel te vinden in de gebieden van de Drentsche Aa op de momenten van de dag waarop ik verwacht dat het licht het mooist is. Landschapsfotografie en het fotograferen van dieren horen bij mijn voorkeuren.

Alle werken