Stokrozen en andere bloemen in een vaas, Jan van Huysum

Stokrozen en andere bloemen in een vaas, Jan van Huysum van Meesterlijcke Meesters

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 382843

Stokrozen en andere bloemen in een vaas, Jan van Huysum van Meesterlijcke Meesters

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

10% Paas korting t/m 22-04
Nog 1 dag en 8 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 85 gratis verzending!
Stokrozen en andere bloemen in een vaas, Jan van Huysum van Meesterlijcke Meesters

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Stokrozen en andere bloemen in een vaas (Hollyhocks and Other Flowers in a Vase), Jan van Huysum (1702-20).

Jan van Huijsum, Huijsum ook gespeld als Huysum, ook Jan van Huijs of Huys genoemd (gedoopt Amsterdam, 15 april 1682 - Amsterdam, 8 februari 1749), was een Nederlands schilder, vooral gewaardeerd in de 18e eeuw, van bloemstillevens, en enkele italianiserende landschappen.

Jan van Huijsum vergaarde al snel een internationale reputatie als vooraanstaand schilder van realistische bloemstillevens. De gewoonte om bloemen uit verschillende jaargetijden in een boeket samen te voegen, wijst er op dat hij niet eenvoudig kopieerde wat hij voor zich zag, maar zijn schilderijen opbouwde uit zorgvuldig gemaakte voorstudies. Zijn schilderijen zijn meestal ongewoon asymmetrisch en geplaatst tegen een lichte achtergrond. Hij schilderde tevens een aantal Italiaanse landschappen, maar het waren zijn bloemstillevens die hem zijn internationale clientèle bezorgde en hem tot een goed betaalde schilder maakten.

Van Huijsum maakte vele tekeningen, meestal compositiestudies maar ook studies van individuele bloemen. Deze gewoonte leidde ertoe dat hij grote delen van de zomer in Haarlem doorbracht wat toen bekendstond als botanisch centrum. Van Huijsum woonde op de Leidsegracht, bij de hoek met de Prinsengracht. Hij had een zoon die niet deugde en uiteindelijk naar Indië ging. Het verhaal gaat dat van Huijsum een erg teruggetrokken leven leidde en dat hij uit angst voor plagiaat iederee

Over Meesterlijcke Meesters

Meesterlijcke Meesters profielfotoKoop Oude Meesters in de hoogste kwaliteit.

Alle werken